Uskoro stiže novi VW Amarok: Upoznajte iduću generaciju pickupa

1 year,11 months ago - 28 travnja 2022, tportal
VW Amarok
VW Amarok
Ovisno o varijanti motora/mjenjača i tržištu, bit će dostupan jedan benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s četiri do šest cilindara i obujma od 2,0 do 3,0 litre - opcionalno s pogonom na stražnje kotače, uključivim ili stalnim pogonom na sve kotače

Volkswagen gospodarska vozila će ove godine predstaviti potpuno novu generaciju svog pickupa Amarok, koji će biti sposobniji na cesti i izvan nje. Do danas je više od 830.000 primjeraka Amaroka prodano u Europi, Južnoj Americi, Južnoj Africi i Oceaniji.

Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoj Africi, novi Amarok ponovno će biti na vrhu B segmenta pickupa s najboljom opremom, znatno proširenim rasponom sustava pomoći i znatno većim rasponom pogonskih sustava od svog prethodnika. Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već se voze po Europi.

Inovativni premium dizajn višenamjenskog vozila bio je tipičan za Amarok i u isto vrijeme redefiniran. Snažna i karizmatična vanjština susreće se s visokokvalitetnim interijerom. Unatoč kamuflaži, već se vidi kako su se promijenile dimenzije: s dobrih 5350 mm novi je barem 100 mm duži od prethodnika.

Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 175 mm - to znači više prostora u kabini za putnike. Osim toga, nosivost je povećana na 1,2 tone, a superiorni maksimalni kapacitet vuče od 3,5 tone sada je moguć s više varijanti motora/mjenjača. Budući da je međuosovinski razmak novog Amaroka povećan više od njegove ukupne duljine, prevjesi karoserije su smanjeni. To ima pozitivan učinak na terenske sposobnosti, koje su također usavršene znatno većom dubinom prelaska kroz vodene prepreke od prethodnika.

Ovisno o varijanti motora/mjenjača i tržištu, bit će dostupan jedan benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s četiri do šest cilindara i obujma od 2,0 do 3,0 litre - opcionalno sa pogonom na stražnje kotače, uključivim ili stalnim pogonom na sve kotače. Raznovrsni, unaprijed konfigurirani načini vožnje u nekoliko faza podržavaju vozača čak i u neobičnim situacijama. Više od 30 sustava pomoći, od kojih je više od 20 potpuno novih na Amaroku, osigurava dodatnu sigurnost.

Suvereni dizajn
Iako se još uvijek se skriva iza kamuflaže, eksterijer pickupa će u budućnosti biti moćan i karizmatičan. Novi prednji kraj je izjava za sebe, a posebno je uočljiva njegova zategnuta i vrlo uspravna hauba s jasnim DNK marke. Vodoravne, gornje prečke rešetke hladnjaka sa sažeto integriranim, uskim LED prednjim svjetlima koja su standardna za sve verzije daju mu karizmu. 'IQ.LIGHT – LED matrična prednja svjetla' se nude kao opcija; naglašavaju visokotehnološki izgled Amaroka. Ovisno o izvedbi, maska ​​rešetke hladnjaka ispod poprečnih kopči prelazi pojedinačno u horizontalnu strukturu prednjeg kraja ili dizajn u obliku slova X za gornju opremu, a tu je i natpis Amarok.

Posebno upečatljivi su lukovi kotača, koji su opet polukružni kao i kod prethodnika; za razliku od mnogih drugih pickupova, gornji kraj lukova kotača tvori gotovo ravnu liniju umjesto kružne linije - tipična karakteristika Amaroka. Snažno su izloženi blatobrani preko naplatka od lake legure do 21 cola i guma za sve terene, koji su prvi put dostupni kao standard.

Novi pickup iz Volkswagen gospodarskih vozila također je upečatljiv straga. Široki poklopac za utovar uokviren je standardnim LED stražnjim svjetlima; natpis Amarok je reljefno utisnut gotovo cijelom širinom preklopa. Kao i kod prethodnika, novi Amarok također nudi dovoljno prostora u utovarnom prostoru između lukova kotača za poprečan utovar Euro palete, koja se može pričvrstiti čvrstim ušicama.

Interijer za profesionalne zadatke i duga putovanja
Unutrašnjost Amaroka, prema proizvođaču, je funkcionalna i kvalitetna sa svojim samorazumljivim kontrolama, digitalnim kokpitom i infotainment zaslonom u formatu tableta - detalji koji naglašavaju vrhunski karakter pickupa. Tome pridonose opcijski ekskluzivni zvučni sustav, kao i površine ploče s instrumentima i vrata obrađene elegantnim izgledom kože s upečatljivim ukrasnim šavovima.

Novi sustav sjedala odgovara premium pozicioniranju. Svim putnicima pruža uobičajenu Volkswagenovu udobnost, jer vozači i putnici u novom Amaroku sjede na udobnim, širokim sjedalima koja se opcijski mogu konfigurirati električnim podešavanjem u 10 smjerova. Straga također ima mjesta za tri odrasla putnika s puno prostora za putovanje.

Novi Amarok će nuditi pet razina opreme: Ulazna verzija je 'Amarok', a zatim 'Life' i 'Style'. Volkswagen gospodarska vozila nudit će i verzije 'PanAmericana' (terenske karakteristike) i 'Aventura' (cestovne karakteristike) kao ekvivalentne vrhunske verzije.

Novi Amarok će na tržište stići krajem ove godine s dvostrukom kabinom i četvero vrata (DoubleCab) te na pojedinačnim tržištima s jednostrukom kabinom s dvoja vrata (SingleCab).

Support Ukraine