Jugo izbacuje brodice na obalu, DHMZ upozorio na olujna nevremena: Idu prema Splitu

7 months,4 weeks ago - 29 kolovoza 2023, 24sata
Jugo izbacuje brodice na obalu, DHMZ upozorio na olujna nevremena: Idu prema Splitu
Lučka kapetanija u Šibeniku je primila dojavu oko 15 sati, a kasnije je utvrđeno da se nasukala jedrilica duljine 10,60 metara, hrvatske zastave i gliser duljine 6 metara, njemačke zastave

Velika promjena vremena stigla je u ponedjeljak, a osim nevremena u Istri, jako jugo je u Dalmaciji izbacivalo brodice na obalu, a snažna kiša počela je i prije 18 sati padati u Splitu.

- Na moru južnije od Hvara nekoliko je centara olujnog nevremena koje će se u južnoj struji premještati najprije prema Splitu, a poslije na području od Splita prema Dubrovniku i prema unutrašnjosti Dalmacije - objavili su iz Civilne zaštite novo upozorenje DHMZ-a.

Jugo izbacuje brodove na obalu

Oko 15 sati Lučka kapetanija Šibenik zaprimila je poziv očevica za dva plovila koja su nasukana na šibenskoj plaži Jadrija, slijedom čega je izvršen nadzor kojim je utvrđeno da se nasukala jedrilica duljine 10,60 metara, hrvatske zastave i gliser duljine 6 metara, njemačke zastave.

Iz kapetanije su priopćili kako na navedenim plovilima nije bilo ljudi, a niti je uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Pregledom su ustanovljena manja oštećenja na oba plovila obzirom da su se pod utjecajem jakoga južnog vjetra i vjerojatno nedovoljno dobrog priveza otegnula sa veza te nošena vjetrom nasukala na plažu.

Službenici Lučke kapetanije Šibenik uzeli su izjave oba vlasnika plovila te im je naloženo komercijalno uklanjanje nasukanih plovila, kojem će se pristupiti čim to dopuste vremenske prilike.

A slabo privezane brodice jugo je izbacilo na obalu i u Sukošanu.

Support Ukraine