Video: nešto drugačija utrka ubrzanja - Mercedes Actros protiv Scanije R500!

3 years,4 months ago - 3 studenoga 2020, JutarnjiList
Video: nešto drugačija utrka ubrzanja - Mercedes Actros protiv Scanije R500!
Britanski Carwow donosi još jednu zanimljivu usporedbu u kojoj su odmjerili snage u kamionima koje su pritom vozači vozili prvi put

Britanski Carwow na čelu sa Mat Watsonom i ovaj se tjedan pobrinuo da nas nova utrka ubrzanja zabavi. I dok se inače na startnoj liniji Carwow okršaja najčešće nađu supersportski modeli, ovaj put u pitanju uopće nisu automobili već - kamioni. I to kakvi! S jedne strane našao se Mercedes Actros, a s druge Scania R500! 

Voditelj Mat Watson sjeo za upravljač novog Actrosa sa digitalnim retrovizorima, a vlasnik ga je neposredno prije starta naučio rukovati istim. Ispod poklopca se nalazi 10,7-litreni motor snage 480 KS, pa bez prikolice može itekako potegnuti. 

S druge strane, Scania R500 za pogon koristi veći 13,0-litreni motor snage 500 KS. S obzirom da su oba vozača bez iskustva u vožnji kamiona (sve je snimano na stazi, odnosno poligonu tako da im službene dozvole za vožnju nisu trebale), sve to izgleda komično budući da prvih nekoliko minuta videa dobivaju uputstva o tome kako uopće pokrenuti svoje modele. 

Support Ukraine