Novi kontroverzni BMW M3 u svijet odlazi iz starih skladišta Metropolis Luke Rijeka!

2 godina,4 mjeseci ago - 28 rujna 2020, JutarnjiList
Novi kontroverzni BMW M3 u svijet odlazi iz starih skladišta Metropolis Luke Rijeka!
Stare napuštene tvorničke zgrade i hale u Hrvatskoj sve su popularnija scenografija za snimanje promo filmova svjetskih proizvođača

Otok Pag sa svojim jedinstvenim pejsažima kojima prolazi državna cesta D106 u posljednjih se desetak godina prometnuo u neprikosnovenu lokaciju i savršenu kulisu za snimanje sad već nebrojeno mnogo novih modela automobila. Proizvođači poput Mercedesa, Porschea, Bentleya, BMW-a, Honde ili Lexusa, mnoge su nove modele snimali upravo na najdužem hrvatskom otoku, no nije samo Pag sve što Hrvatska nudi.

Jadranska magistrala i primjerice Majstorska cesta na Velebitu sve su popularnija mjesta za snimanje promo materijala ne samo automobila, već i motocikala poput primjerice novog Ducatija Multistrada. Ne treba zaboraviti pritom ni nezaobilazni Dubrovnik i okolicu, Zadar ili  Rijeku koja je već također bila čest je izbor filmaša: redizajnirana verzija prethodne generacije Škode Octavije i Honda NSX snimljeni su lokacijama hrvatskog lučkog grada.

No, trendovi se očigledno mijenjaju pa su sve popularnije stare napuštene tvorničke zgrade i hale u Hrvatskoj kao scenografija za snimanje promotivnih filmova svjetskih premium proizvođača.
Podsjetimo, fotografije i video za novi BMW X2 prije tri godine obišle su svijet iz stare hrvatske tvornice aluminija u Lozovcu i okolnih cesta šibenskog zaleđa. Sada je sličnu lokaciju M odjel BMW-a odabrao za snimanje promo filma za novi M3: riječ je o Luci Rijeka, a jurnjava između skladišta snimana je u kompleksu "Metropolis", konkretno na Orlandovu gatu i Budimpeštanskom pristaništu.

Kompleks "Metropolis" zaštićeno je kulturno dobro unutar lučkog područja s početka 20. stoljeća, jedinstveni povijesni kompleks od pet lučkih skladišta koja se u dva reda nižu uz morsku obalu. Građeni su u historicističkom stilu s dekoracijama mađarske secesije što ih čini jedinstvenim u svijetu, a ta bi se lokacija u budućnosti trebala prenamijeniti u Znanstveno-tehnološki park. Zanimljivo, prošle godine istu je lokaciju odabrao i Mercedes za snimanje promo filma za električni model EQC. Slobodno možemo zaključiti kako sada i najkontroverzniji BMW M3 ikad u svijet odlazi iz starih lučkih skladišta Rijeke...

Support Ukraine