Vozili smo VW Multivan 4Life L2 2.0 TDI DSG: Moderno MPV vozilo s izvrsnim dizelskim pogonom

7 hours ago - 15 listopada 2024, tportal
Vozili smo VW Multivan 4Life L2 2.0 TDI DSG: Moderno MPV vozilo s izvrsnim dizelskim pogonom
Pokreće ga 4-cilindrični 2,0-litreni turbodizelski TDI motor snage 150 KS i 360 Nm.

Pogon je na prednje kotače i standardno kombiniran s DSG 7-stupanjskim mjenjačem. Ubrzanje od 0-100 km/h je 11,6 s, najveća brzina 190 km/h, a s jednim rezervoarom može prijeći više od 1000 km

Na svom smo jednotjednom testu imali Volkswagen Multivan. Ovo nam je treći različiti model ovog sinonima obiteljskih, ali i poslovnih višenamjenskih vozila kojeg mnogi smatraju jednim od najpoželjnijih vozila kad je riječ o prijevozu više putnika. Kao što je poznato proizvodi ga Volkswagenov odjel gospodarskih vozila, no može se pohvaliti voznim osobinama modernih osobnih automobila.

Multifunkcionalna, prilagođena svakodnevnom životu sedma generacija (T7) imala je svoju premijeru u lipnju 2021., a za razliku od prethodne generacije sada nudi još više digitalnih značajki, inovativne online mobilne usluge visoke razine i inteligentne sustave pomoći u vožnji.

Iako nominalno zovemo ovaj tip vozila putničko kombi vozilo preciznije bi bilo reći da je ovo pravi predstavnik modernih MPV ili višenamjenskih vozila. U svakom slučaju, VW Multivan je jedna od najvećih automobilskih ikona današnjice koja se u različitim inačicama proizvodi od 1950. godine, počevši s modelom T1 ili vozilom nadimka 'Bulli'.

Ponuda modela 'Bulli' za 2024. od prije manje od mjesec dana sada uključuje novi Transporter, Multivan i ID. Buzz. Linija proizvoda Transporter sastoji se od čisto gospodarskih vozila i serije Caravelle za prijevoz putnika. Multivan je kombi za slobodno vrijeme i posao, a upravo je također predstavljen kao redizajnirani kamper California. Nadalje, ID. Buzz i verzija gospodarskog vozila ID. Buzz Cargo prve su ikone električne mobilnosti. Transporter, Multivan i ID. Buzz – 7. generacija modela Bulli – trenutačno čine najširu ponudu modela u svojoj klasi na tržištu.

Rekli smo da nam ovo nije prvi Multivan koji smo testirali, jer smo 2022. godine već vozili Multivan Life 1.4 TSI eHybrid DSG standardne dužine, potom smo vozili 'veliki', 200 mm duži model oznake Multivan Style L2 1.4 TSI eHybrid DSG dug gotovo 5,2 metara. Oba modela su imali plug-in 'eHybrid' hibridni pogonski sklop ukupne snage sustava od 218 KS (160 kW), identičan međuosovinski razmak (3,1 m) i po sedam sjedala. Isto tako, linija opreme Style je top-model s dodatnom vrhunskom opremom i ekskluzivnim dizajnerskim elementima odnosu na linije opreme Multivan i Life ili 4Life.

Sada smo vozili model točne oznake Multivan 4Life L2 2.0 TDI DSG, što znači da ga pogoni turbodizelski 2.0-litreni TDI motor snage 150 KS sa 7-brzinskim automatiziranim DSG mjenjačem, i da, riječ je o dužem modelu oznake L2. Linija opreme Multivan standardno je opremljena sa sedam udobnih pojedinačnih sjedala.

Support Ukraine