Vozio pijan, s lažnim tablicama i bez vozačke - kazna 62.000 kn!

1 godina,12 mjeseci ago - 9 srpnja 2020, 24sata
Illustration
Illustration
Vozio je neosiguran automobil pod utjecajem alkohola od 2,09 promila i to pod zabranom jer mu je već ranije dozvola „B“ kategorije oduzeta zbog prekršaja

Varaždinski su policajci u ponedjeljak oko 18 sati u Salinovcu morali ispisati podeblji zapisnik nakon što su zaustavili 54-godišnjeg vozača, jer je on izgleda napravio sve prometne prekršaje koji su predviđeni zakonom.

Vozio je neosiguran automobil pod utjecajem alkohola od 2,09 promila i to pod zabranom jer mu je već ranije dozvola „B" kategorije oduzeta zbog prekršaja. Povrh svega na neosigurano vozilo stavio je registarske pločice drugog automobila.

Kako su policajci iz Ivanca sumnjali da će nastaviti vožnju odveden je u postaju na otrežnjenje.

Protiv njega će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog Krivotvorenja službene isprave, za što mu prijeti kazna zatvora do tri godine. Uz kaznenu prijavu ide i prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

U prijedlogu se od suda traži izricanje novčane kazne od 62.000 kuna i kazne zatvora do 60 dana. Uz to će mu se poništiti i vozačka dozvola.

Ako muškarac koji je s područja Ivanca i položi ispit idućih godinu dana nakon toga ne bude pravo voziti automobil, jer je i ta kazna upisana.

Support Ukraine