WMX Grand Prix – Blato i pobijeda za Courtney Duncan

5 years,11 months ago - 25 travnja 2018, Automobili.hr
WMX Grand Prix – Blato i pobijeda za Courtney Duncan
WMX Grand Prix sezona se već dobro zahuktala, a ovog mjeseca je utrka održana u Portugalu.

WMX Grand Prix sezona se već dobro zahuktala, a ovog mjeseca je utrka održana u Portugalu.

Glavna junakinja utrke je Yamahina  Courtney Duncan, koja je osvojila prvu pobjedu u ovom natjecanju. Kišovita Agueda očito je dobro odgovarala curi s Novog Zelanda. Motor joj je tu kišnu nedjelju postao identične boje kao i blato na stazi – crveno crni. Ova 21- godišnja natjecateljica sad je u svom trećem pokušaju na krunu te će okusiti slavu koja uključuje selidbe, žrtvu i tisuće milja udaljenosti od svega što poznaje i voli.

Duncan-ova stalna lokacija je uglavnom u Belgiji, a njezin prikaz brzine i odličnog opreza u blatu bio je zasigurno temelj ove pobjede. WMX natjecanje i dalje nastavlja s uzbuđenjima. Tri od posljednjih pet izdanja serije prikazale su napete završnice u zadnjim rundama. Duncan se mora suprotstaviti peterostrukoj prvakinji Kiari Fontanesi, kao i Nancy Van der Ven te "veteranki" Larissi Papenmeier.

"Staza je bila izazovna u oba izdanja: jedno izdanje je bilo tehničko, a drugo je bilo pravi blato festival, tako da je super što sam tamo izvukla 25 bodova. 1 od 1 je više nego što sam mogla tražiti. Sretni smo i veselimo se Njemačkoj," rekla je Courtney. Dame trenutno imaju prazninu od gotovo mjesec dana dok ih ne okupi Grand Prix Njemačke.

Treba istaknuti još kako je u Portugalu Monster Energy Yamahin Romain Febvre propustio podij te je sveukupno završio na četvrtom mjestu, dok je Monster Energy Kawasakijev Clement DeSalle imao tehničkih problema s motorom te je tako izgubio nadu za pobjedom. Svoju odličnu formu u posljednje vrijeme je dokazao kvalificiranjem kao treći u drugoj rundi. U klasi MX2 bilo je uzbudljivo finale jer je Ben Watson iz Kemea Yamahe propustio trofej za samo 0,1 sekundu. Mladi Britanac nastavlja impresionirati u svom prvom mandatu na YZ250F.

Support Ukraine