Zbog ovog videa opet istražuju splitskog divljaka: 'Ne brinem'

2 godina,11 mjeseci ago - 28 veljače 2020, 24sata
Zbog ovog videa opet istražuju splitskog divljaka: 'Ne brinem'
Zašto bih bio zabrinut radi dva kruga na praznom parkingu?, rekao nam je Adrian P., koji je zbog divljanja na motoru nedavno bio u zatvoru. Policija ga sad istražuje zbog videa u kojem drifta u BMW-u

Evo ga, idemo u nove pobjede, zadovoljno je najavio mladi Adrian P. (19) nakon što je sjeo u svoju BMW šesticu.

Dva dana kasnije, policija zbog "novih pobjeda" protiv njega provodi krim istragu. Naime, u novom video uratku, objavljenom 24. veljače, mladić je objavio kako iskušava novu opremu koju je ugradio u njemačku limuzinu.

- Pozdrav gaseri i gaserke! Danas ćemo malo vidati, a kad zavidamo sve, ić ćemo bacit koji bokić - nasmijano je objavio na početku videa koji je u dva dana prikupio gotovo 150 tisuća pregleda.

Nabavio je novi kardan, ugradio ga u BMW i krenuo u vožnju. U početku je "điravao" kroz grad, a onda je odlučio testirati domete svog limenog ljubimca. Na snimci se vidi i kako drifta po parkingu.

Policija: Provodimo krim istraživanje
Nije trebalo dugo proći, a mladić je već zapeo za oko splitskoj policiji.

- Provodimo kriminalističko istraživanje u odnosu na video koji je objavio. Radi se o novom uratku s BMW-om. Jučer tijekom dana smo započeli krim istraživanje, vidjet ćemo i utvrdit sve činjenice. Moramo s njim stupiti u kontakt, ne mogu reći jesmo li već u kontaktu s obzirom na tajnost izvida - kazali su nam iz splitske policije.

Adrian: Zašto bih bio zabrinut?
Iako su se u medijima pojavila neslužbena saznanja da se policija već javila mladiću,

Adrian nam negira te informacije. Kako se čini, nije zabrinut zbog novih problema s policijom.

- Zašto bih bio zabrinut radi dva kruga na praznom parkingu? - pita se mladić i dodajte da mu je na autu sva oprema u skladu sa zakonom.

Divljao na motoru
Inače, Adrian je nedavno pušten iz splitskog zatvora. Tamo je zaglavio u studenom 2019., također zbog video uratka, ali tada je divljao na motoru.

Snimke njegove opasne vožnje preplavile su medije i društvene mreže, a javnost je ostala zgrožena bahatim ponašanjem i riskiranjem ne samo svog, nego i života ostalih sudionika u prometu.

Prolazio je kroz crveno, vozio je po nogostupu, prelazio preko pune crte, vozio debelo iznad dopuštene granice, oduzimao je prednost, u blizini škole jurio je 150 na sat...

Kažnjen je s 80 dana zatvora. Prekršajni sud u Splitu mu je za prolaske kroz crveno svjetlo odredio 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana.

Osim toga, određena mu je kazna od 14.000 kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanja u tunelu, pretjecanja kolone i slično. Sudac mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od dvije godine.

U zatvoru je zadržan 30 dana i pušten je na slobodu. Ostalih 50 dana je još u postupku. Oduzet mu je motor kojeg odmilja zove Suzana, a na presudu suda se žalio.

Pokušali smo doći i do njegovog oca koji nam se ranije žalio kako je sinu u više navrata oduzimao motor i vezao ga lancima, ali nije nam odgovarao na pozive.

Support Ukraine