Zbog snijega otežan promet u Gorskom kotaru i Lici, puše jaka bura

5 years,2 months ago - 21 siječnja 2019, Vecernji list
Zbog snijega otežan promet u Gorskom kotaru i Lici, puše jaka bura
Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući državnu cestu Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru i Lici. U priobalju puše jaka bura, povremeno sa olujnim udarima. Moguća je poledica, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Za sve skupine vozila otvoreni su: autoceste A1 i A6 Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb; Paški i Krčki most.

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući državnu cestu Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, Lici te cestama na području općina Klana, Matulji i Opatija.

Za sav promet zatvorena je državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno, zbog snježne vijavice i smanjene vidljivosti.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC503 u Biogradu na moru ispod nadvožnjaka, zbog vode na kolniku. U prekidu su: katamaranske linije: Pula - Zadar i Mali Lošinj – Cres – Rijeka.

Trajekti, ostali katamarani i brodovi za sada plove prema redu plovidbe.

Umjereno i pretežno oblačno uz povremenu oborinu, ponajprije na jugu i istoku zemlje. U Dalmaciji kiša, osobito duž obale gdje je moguća i grmljavina, a na kopnu mjestimice snijeg, uglavnom slab, prema kraju dana češći u Slavoniji i Lici, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Ujutro u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura u slabljenju, a na jugu jugo. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na Jadranu između 7 i 13 °C.

Support Ukraine