Zbog kvarova, nesreća i špice turističke sezone kilometarske kolone na cestama

6 years,7 months ago - 24 srpnja 2017, Vecernji list
Zbog kvarova, nesreća i špice turističke sezone kilometarske kolone na cestama
Gužve su bile i na graničnim prijelazima. Najgore je bilo na Dalmatini, na kojoj je zabilježeno nekoliko kritičnih točaka.

Ovog vikenda počela je špica turističke sezone u Hrvatskoj pa su se tako jučer stvarale kilometarske kolone i zastoji na prometnicama.

Promet je bio izrazito gust na pravcima prema moru, u prvom redu na autocesti A1 prema Pločama. Gust promet bio je i na A3 Bregana – Lipovac u smjeru istoka, na A2 Zagreb – Macelj i A4 Goričan – Zagreb u smjeru Zagreba te na riječkoj obilaznici, Krčkom mostu i Istarskom ipsilonu.

Velike gužve i u Lučkom

Kolone su se stvarale i duž Jadranske magistrale, na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u Hrvatsku te sa Srbijom na izlazu. Osim zbog velikog priljeva vozila, kaos na cestama pojačavao se zbog prometnih nesreća i vozila u kvaru. Tako je jučer ujutro zbog prometne nesreće za sav promet bila zatvorena autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smjeru Zagreba. Najgušći promet bio je na Dalmatini. Na A1 kolona se stvarala odmah nakon ulaska na autocestu u Lučkom i protezala se sve do čvora Donja Zdenčina, a promet na toj dionici bio je dodatno usporen zbog vozila u kvaru na 18. kilometru u smjeru Karlovca.

Zbog kvara autobusa kod tunela Ledenik kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u smjeru Splita bila je duga oko 20 kilometara. Na A1 prije čvora Perušić u smjeru Splita kolona je bila duga oko sedam kilometara i vozilo se uz povremene zastoje. Promet je bio usporen te se vozilo u koloni u pokretu i na dionici od čvora Gospić prema tunelu Sveti Rok. Kolone su se, kako je odmicao dan, stvarale i u smjeru unutrašnjosti pa se tako između čvora Maslenica i tunela Bristovac prema Zagrebu vozilo u koloni od osam kilometara.

Na zagrebačkoj obilaznici jučer ujutro kolona od čvora Kosnica u smjeru čvora Lučko u jednom je trenutku bila je duga oko 16 kilometara, a iz smjera Jankomira oko četiri kilometra. Na autocesti A4 Goričan – Zagreb, pred naplatnom postajom Sveta Helena u smjeru Zagreba, kolona vozila bila je duga oko tri kilometra.

Sat i pol čekanja na granici

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila dijelom se protezala i na Istarski ipsilon i bila je duga je oko sedam kilometara. Na tim graničnim prijelazima sa Slovenijom čekalo se jedan sat i sat i pol za ulazak u Hrvatsku, odnosno izlazak iz nje. Kolona na prilazu Krčkom mostu u smjeru kopna bila je duga oko četiri kilometra. Velika gužva bila je i na izlazu s autoceste u Lučkom pa je sredinom dana kolona vozila ondje bila duga 11 km, a na Demerju oko sedam. Na graničnim prijelazima najviše se jučer ujutro čekalo na ulaz u Hrvatsku u Slavonskom Brodu, oko dva sata, te na izlaz iz Hrvatske u Srbiju na Bajakovu, oko tri sata.

Support Ukraine