Gužve na cestama: Prometna na A3, kolona duga oko 26 km

6 years,2 months ago - 27 prosinca 2017, Vecernji list
Gužve na cestama: Prometna na A3, kolona duga oko 26 km
Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na gradskim prometnicama i obilaznicama

Uklonjena su vozila iz prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 45.+500 km u smjeru istoka, no zbog pojačanog priljeva vozila još se vozi usporeno između čvora Lučko i naplatnih postaja Zagreb istok. Kolona je duga oko 26 km pa se vozače moli za strpljenje, javlja HAK.

Opreznije treba voziti autocestom A5 Osijek-Sredanci kod odmorišta Andrijevci, zbog opasnosti od naleta na psa.

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Pojačan promet na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza, na ulasku sa Republikom Slovenijom, a na izlasku sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima moguća su i duža čekanja pa korisnike molimo za strpljenje.

Na graničnom prijelazu Bregana zbog vrlo gustog prometa i pojačanog nadzora slovenske granične policije sa slovenske strane čekanja za osobna vozila prema Republici Hrvatskoj su oko 3 sata, a kolona u Sloveniji je oko 16 kilometara, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog gužve na graničnom prijelazu Tovarnik osobna vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Ilok.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa HAK vozače poziva na strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je autobusni promet na GP Macelj u oba smjera, na GP Bregana na ulazu te na GP Bajakovo na izlazu HAK upozorava na moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zbog pojačanog izlaza vozila na GP Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO Spačva do GP Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi, izvješćuje HAK.

Support Ukraine