Zbogom! BMW 'jedinica' sa stražnjim pogonom odlazi u povijest

5 years,2 months ago - 12 veljače 2019, Auto Start
Zbogom! BMW 'jedinica' sa stražnjim pogonom odlazi u povijest
Bavarci se ovim automobilom prigodno nazvanim Finale Edition opraštaju od svojega glavnog obilježja u Seriji 1 – korištenja šesterocilindričnog motora u kombinaciji sa stražnjim pogonom

Trenutačna generacija najmanjega BMW-ova automobila predstavljena je 2011., a prije četiri godine temeljito je redizajnirana. Sada je ipak došlo vrijeme za konačan kraj generacije s oznakom F20/F21, a BMW je to odlučio obilježiti posebnim, finalnim modelom.

BMW-ova Serija 1 već dugi niz godina poznata je kao najposebniji automobil u klasi hatchbackova, upravo zbog toga što ima stražnji pogon u svim te redni šesterocilindraš u snažnijim verzijama. Upravo je to bio karakterističan 'potpis' ovog automobila i ono čime se razlikovao od svih. Potpuno nova generacija s prednjim (ili pogonom xDrive) trebala bi biti predstavljena potkraj ove godine.

Ovaj posljednji model nazvan je M140i Finale Edition, a pokreće ga snažni šesterocilindraš s 355 KS. Osim toga, Finale Edition dolazi i s maksimalnom dodatnom opremom te nekim posebnim detaljima, poput crnih detalja i posebnih aluminijskih kotača. Ova posljednja BMW-ova 'jedinica' ove vrste bit će proizvedena i prodavana u ograničenoj seriji u Australiji, po cijeni 62.990 dolara. Cijene i dostupnost u Europi još nisu poznati.

Support Ukraine