Bolja i od Porschea: Kia najkvalitetnija drugu godinu zaredom

6 years,9 months ago - 27 lipnja 2017, Index
Bolja i od Porschea: Kia najkvalitetnija drugu godinu zaredom
J.D. Power je objavio kako je i ove godine Kia pobjednik u ispitivanju kvalitete novih vozila, a njenih pet modela najbolji su u svojim segmentima.

Initial Quality Study je istraživanje koje nastoji utvrditi kvalitetu novih automobila tijekom prvih 90 dana korištenja, a pritom obuhvaća osam različitih kategorija. Rezultat se izražava u broju prijavljenih problema na 100 vozila.

U najnovijem izdanju studije Kia ima najvišu razinu početne kvalitete na tržištu SAD-a, s tek 72 evidentirana problema na 100 automobila. Slijedi je novoustoličeni Hyundaijev premium Genesis sa 77 prijavljenih problema te treći Porsche sa 78. Top 5 zaključuju Ford i Ram na četvrtom i 86 prijavljenih problema.

Tražite li najgore, naći ćete ih u Europi. Treći odozada je Volvo sa 134 prijavljena problema, a slijedi ga Jaguar sa 148 prijavljenih problem na 100 vozila. Pogađate, najgori je Fiat s čak 163 prijavljena problema na 100 automobila.

Gledano po segmentima Kia ima pet pobjednika, i to Cadenzu, Niro, Forte, Sorento i Soul. Ostali pobjednici segmenta su BMW serije 2, serije 4 X6, Chevrolet Silverado i Sonic, Chrysler Pacifica, Ford Mustang i Expedition, Infiniti QX80, Lexus GS, Mercedes GLA, Mini Cooper, Nissan Frontier, Porsche 911 i Macan te Toyota Camry.

Support Ukraine