'Crne slutnje pojavile su se kada smo čuli da je auto nađen u Dobri. Bili su to moji prijatelji'

6 years,6 months ago - 4 listopada 2017, Vecernji list
'Crne slutnje pojavile su se kada smo čuli da je auto nađen u Dobri. Bili su to moji prijatelji'
Antun je radio u tvrtki u Karlovcu, a Igor u Njemačkoj. Pomagali su obiteljima, prijateljima, i svi su ih u mjestu Police jako voljeli.

Igor i Antun bili su kod mene u subotu navečer prije no što su izišli i kada se u nedjelju ujutro nisu vratili, zvao sam Igora na mobitel. Nije se javljao, kao niti Toni. Crne slutnje pojavile su se kada smo u nedjelju poslijepodne čuli da je neki automobil nađen u rijeci Dobri u Tomašnici. Nažalost, ispostavilo se da su to moji prijatelji. To su dvije najbolje osobe koje poznajem. Igor je bio pun pozitivne energije, on mi je bio najbolji prijatelj i ne vjerujem da ću ikada više u životu upoznati takvog čovjeka. Uz Tonija, kojemu sam kum, svi su se u društvu morali smijati jer je uvijek pričao viceve, šalio se, bio veseljak. Obojica su bili i međusobno prijatelji od malih nogu, susjedi, mladi dečki koji su puno radili i pomagali obitelji i svima – priča nam potreseni Hrvoje Mihalić iz mjesta Police kod Ozlja od kuda su i Antun Matusak (23) i Igor Bošnjak (27) mladići koji su poginuli u nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro u mjestu Tomašnica kod Karlovca.

Vozeći svoj srebrni Golf i vraćajući se s izlaska, Igor je u jednom trenutku prejako stisnuo gas, izgubio kontrolu nad vozilom koje se prevrnulo i odletjelo u Dobru. – Čuli smo u noći neki udarac, krckanje granja, no kada smo izišli na balkon, u mraku ništa nismo vidjeli niti čuli. Kako smo okruženi šumom, često se zna čuti lomljenje grana, često zbog životinja. Kako naš pas nije reagirao, nije lajao niti tražio da idemo nekamo, vratili smo se u kuću. Da je itko i pokušao izići iz rijeke, ako ne mi, onda bi naš pas to osjetio i zvao nas da idemo u pomoć. No, nalažost, osim lomljenja grana, ništa drgo se nije događalo – ispričali su nam mještani u Tomašnici. Automobil u nabujaloj rijeci ribić iz susjednog sela Zadobarje vidio je u nedjelju poslijepodne, iza 15 sati, kada je vidio da iz rijeke vire tek gume automobila. Odmah je pozvana policija, a kako je Dobra rasla zbog podignute brane na hidroelektrani Lešće, do brzog dolaska policije, članova HGSS-a i njihovih ronioca, niti kotači se više nisu vidjeli.

Nedjelju poslijepodne ronioci su pretaživali dno rijeke u potrazi za vozačem, suvozača su odmah locirali u automobilu kojeg su iz Dobre izvukli kasno navečer u nedjelju. Potraga je nastavljena i u ponedjeljak prijepodne, kada je, svega nekoliko stotina metara dalje u rijeci pronađen i vozač Igor Bošnjak. Djelatnici ATJ Lučko došli su iz Zagreba kako bi izvukli tijelo. Obitelji obojice mladića, koji su bili omiljeni u svom mjestu, nijemo su i u šoku promatrali potragu za Antunovim prijateljem Igorom.

Djeca iz radničkih obitelji – Bili su djeca iz radničkih obitelji i nije im bilo lako u životu. Nisu bili od one djece koja imaju sve što žele, već su sami zarađivali da bi imali i zato su bili i pošteni, samozatajni, skrbni. Poznavali su se od malih nogu, čak su obitelji i pokumljene; Antunovi su roditelji Igoru krsni kumovi, a Igorovi roditelji krsni su kumovi jednom od Antunove braće. Obojica su zaposlena i pomagala su svojim obiteljima, radom i novčano. Posebno Igor kojemu je otac bolestan. Antun je radio u firmi u Karlovcu, a Igor je radio u Njemačkoj; tri je tjedna bio u Njemačkoj, pa je dolazio kući. Pomagali su svojim obiteljima, ali i prijateljima i svi su ih u mjestu jako voljeli. Za njih svi imaju samo lijepe riječi – kazao nam je poznanik obitelji. Osim mještanima i rodbini, u ovoj je tragediji svakako najteže njihovim obiteljima; roditeljima, te braći i sestrama. Igor ima još dvije sestre i brata, a Antun dva brata i sestru, a on je bio najmlađe dijete u obitelji.

Support Ukraine