Hyundai Kona s dosegom od 289 km stoji 229.990 kn

5 years,3 months ago - 13 prosinca 2018, Vecernji list
Illustration
Illustration
Hyundai Kona Electric prvi je urbani SUV s električnim pogonom na europskom tržištu

Električna Hyundai Kona  i službeno je dostupna na našem tržištu. Kona se nudi u dvije izvedbe, ovisno o kapacitetu baterije. Hyundai Kona s baterijom kapaciteta 39,2 kWh tako stoji 229.990 kuna, dok za model s baterijom kapaciteta 64 kWh valja izdvojiti 259.990 kuna.

Hyundai je najprije objavio kako je Kona između dvaju punjenja sposobna prevaliti 482 kilometra. No, sada su iz tvrtke Hyundai Motor objavili korigirane podatke. Po njima, a u skladu sa službenim WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) ciklusom testiranja potrošnje, u kombiniranim uvjetima vožnje Hyundaijev mali električni crossover je autonoman 289 kilometara, ako je opremljen baterijom manjeg kapaciteta, odnosno 449 kilometara s baterijom većeg kapaciteta.

Do razilaženja u podacima za autonomiju došlo je zbog pogrešne metodologije testiranja koju je prilikom testiranja Kone Electric za potrebe homologacije greškom dala nezavisna organizacija koja je nadgledala proces testiranja. Zbog toga se Kona Electric nerazmjerno dulje vrijeme testirala u gradskom ciklusu, što uključuje nižu brzinu vozila i smanjenu energetsku potrebu. To je, pak, rezultiralo precijenjenim dosegom vozila.

Support Ukraine