Hyundaijeva obitelj i30 bogatija za novog sportskog člana

6 years,3 months ago - 11 prosinca 2017, Vecernji list
Hyundaijeva obitelj i30 bogatija za novog sportskog člana
U domaćim se prodajnim salonima nudi po cijeni od 239.990 kuna u Sport paketu opreme te od 259.990 kuna u Performance paketu opreme.

Sportski član Hyundai obitelji - model i30 N - stigao je na hrvatsko tržište. U domaćim se prodajnim salonima nudi po cijeni od 239.990 kuna u Sport paketu opreme te od 259.990 kuna u Performance paketu opreme.

Poput svih drugih modela ove marke, i30 N također donosi petogodišnje jamstvo bez ograničenja kilometraže. Hyundai i30 N simbolizira potpuno novo razdoblje za brand Hyundai. Koncept N serije rođen je u Namyangu, globalnom Hyundai razvojno-istraživačkom centru u Koreji, a i30 N brušen je testiranjima na Nürburgringu. Prvi Hyundaijev sportski auto iz nove "N" divizije oduševljava voznim svojstvima i pravi je konkurent senatorima s prednjim pogonom u "hot hatch" klasi.

Prava sportska igračka Njegov 2,0-litreni Turbo - GDI motor s direktnim ubrizgavanjem dostupan je u dvije izvedbe, od 250 i 275 konjskih snaga. Ubrzanje od mirovanja do 100 km/h Hyundai i30 N postiže za 6,1 sekundu. Njegova jača izvedba Performance - koja iz 2-litrenog turbo motora izvlači 275 KS i 353 Nm okretnog momenta (u overboostu 378 Nm) dolazi i s boljim kočnicama, ojačanjem stražnjeg ovjesa i blokadom diferencijala.

Na stazi je to, uvjerili smo se tijekom prvih probnih vožnji, prava sportska igračka koja uz posebne Continentalove gume razvijene baš za i30 N Perormance impresionira lakoćom brzih prolaska kroz zavoje, kočenjem i ubrzanjem uz ultraprecizni mjenjač kratkih hodova. No, Hyundai i30 N upotrebljiv je i u svakodnevnim situacijama, jer je na cesti udoban i komforan. Dakle, može biti obiteljski auto, a kad vlasnik to želi s njim može uživati na stazi.

Support Ukraine