Jak vjetar ometa cestovni i brodski promet, čekanja su i na granici

4 godina,5 mjeseci ago - 27 kolovoza 2018, Vecernji list
Jak vjetar ometa cestovni i brodski promet, čekanja su i na granici
Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila; na nekim graničnim prijelazima se dugo čeka na ulazak u Hrvatsku; zbog vremenskih uvjeta u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a dionica je otvorena za sav promet. Promet je vrlo gust, ima i kolona. Na A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali pred graničnim prijelazom Pasjak u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kraj odmorišta Zir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, zbog predmeta na kolniku.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. Danas nije isplovio niti katamaran na liniji Pula - Zadar zbog najavljenih vremenskih uvjeta. Zbog loših vremenskih uvjeta raniji povratak broda na liniji Porat-Salbunara-Mezoporat-Komiža.

Prema večeri razvedravanje

Umjereno i pretežno oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima, još ponegdje moguće i izraženijim, osobito na Jadranu; prema večeri prestanak kiše i djelomično razvedravanje sa zapada. Najviša temperatura uglavnom između 15 i 20, a na Jadranu od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu jaka bura, podno Velebita i olujna, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo koje će postupno okretati na buru, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 26. kolovoza.

Support Ukraine