Kazna za vraćanje kilometraže: 'Skidaču' dosuđen zatvor

4 years,1 month ago - 18 veljače 2020, vecernji.hr
Kazna za vraćanje kilometraže: 'Skidaču' dosuđen zatvor
Da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati.

Jedna od najčešćih muljaža s kojom se kupci susreću prilikom kupnje rabljenih automobila zasigurno je vraćanje kilometraže vozila. No malobrojni znaju da se radi o kaznenom djelu za koje se itekako izriču ozbiljne kazne.

Tako je Općinski sud u Virovitici u predmetu K-230/2019 donio 16. siječnja 2020. presudu kojom je osobi koja je varala na kilometraži određena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine te mu je izrečena uvjetna osuda na način da je određeno kako se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako za vrijeme od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

A da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati. Utvrđeno je "skidanje kilometraže", ali i krivotvorenje dokumenata. Naime, osuđena osoba uopće nije imala pravo prodati automobil jer je imala punomoć koja joj je izvorno bila dana samo za upravljanje automobilom u zemlji i inozemstvu te odjavu osobnog automobila, ali je ta osoba naknadno zaokružila i mogućnost prodaje.

Support Ukraine