Kia predstavila novi Proceed: Isto ime, nova izvedba

4 godina ago - 19 rujna 2018, IndexHR
Kia predstavila novi Proceed: Isto ime, nova izvedba
KIA je još jedan u nizu proizvođača koji ukida trovratnu izvedbu kompakta, ali zato dovodi atraktivan shooting brake.

Baš kao što je to najavila prošle godine konceptom korejska marka je obećanje sprovela u djelo. Stigao je Proceed, a sada ima pet vrata i karavansku siluetu. Brojevi kažu 4605 mm duljine i 1422 mm visine, što znači kako je ProCeed  sada 5 mm dulji od karavanskog ceeda, ali i čak 43 mm niži. Pritom je prtljažnik ostao na gotovo istoj razini i sada mjeri 594 litara.

Za novi izgled model "kriv" je dizajnerski tim stacioniran u Frankfurtu, a predvodio ga je duo, Gregory Guillaume i Peter Schreyer. Stoga ovako dobar rezultat ne treba čuditi.

Dostupnu motorizaciju čine tri jedinice, a start je 1.0 T-GDI sa 120 KS i 172 Nm. Dalje slijedi 1.4 T-GDI sa 140 KS i 242 Nm, te novi 1.6 CRDi Smartstream dizelaš sa 136 KS. Posebno mjesto zauzet će izvedba GT kod koje 1.6 benzinac daje 204 KS i 265 Nm.

Proceed se u odnosu na osnovnu izvedbu s pet vrata ne razlikuje samo dizajnerski već ima i tvrđe podešeno podvozje za agilniju vožnju, a blage izmjene bit će izvedene i u paketima opreme.

Proizvodnja novog modela kreće u studenom, a start prodaje se očekuje početkom iduće godine. Nudit će se isključivo na Starom kontinentu, i to uz 7-godišnje jamstvo ili 150.000 km.

Support Ukraine