Kreće Sanacija Crnih Točaka Na Cestama: Hrvatska za ovaj projekt povukla 55 milijuna kuna iz EU fondova!

5 years,2 months ago - 31 siječnja 2019, JutarnjiList
Illustration
Illustration
Sigurni smo kako je gotovo svatko od vas barem jednom prilikom vožnje Lijepom našom naletio na rupu ili slično oštećenje na cesti nakon čega ste se nadali da je s vašim limenim ljubimcem sve u redu.

Nerijetki su i slučajevi u kojem su oštećenja na cestama bila i krivac za štete na automobilima. Dobra vijest za mnoge vozače ali i ostale sudionike prometu je da počinje projekt sanacije "crnih točaka" na državnim cestama za koji je Hrvatska dobila čak 55 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ukupni projekt pritom je vrijedan 70 milijuna kuna, a cilj je riješiti crne točke na 23 mjesta u 12 županija. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako će sanacijom tih točaka pokušati riješiti i smanjiti vjerojatnost i broj prometnih nesreća te smrtnosti na našim cestama.

"Mjere koje se provode zapravo su usmjerene na to da se poveća sigurnost prometnica tako da eventualne pogreške vozača ne završe najtragičnijim posljedicama", nadodao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta. U svakom slučaju, palac gore za ovakav projekt koji će sigurno povećati sigurnost i učiniti vožnju po domaćim prometnicama ugodnijom.

Support Ukraine