Ovo su planirane buduće autoceste i brze ceste u Hrvatskoj

8 months,1 week ago - 17 kolovoza 2023, JutarnjiList
Ovo su planirane buduće autoceste i brze ceste u Hrvatskoj
Planovi u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj puno su jasniji, napomenuo je bloger, dok za Splitsko-dalmatinsku te Ličko-senjsku županiju nije sigurno planiraju li se graditi brze ceste ili državne

Koje su sve dionice cesta i autocesta planirane u Hrvatskoj tijekom idućih godina, pitanje je na koje je jedan bloger putem YouTubea odgovorio sveobuhvatnom analizom svih projekata u Hrvatskoj. YouTube kanal Na Hrvatskim Cestama objavio je video koji je sažeo svu već započetu ili planiranu gradnju, ili onu koja se pak najavljuje.

Planovi u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj puno su jasniji, napomenuo je bloger, dok za Splitsko-dalmatinsku te Ličko-senjsku županiju nije sigurno planiraju li se graditi brze ceste ili državne. Što se tiče Slavonije, najvažnija je izgradnja podravske brze ceste od Iloka pa sve prema Virovitici te Varaždin. Osim toga. očekuje se dovršetak autoceste A5 do granice s Mađarskom. Što se tiče područja Zagreba, planiran je dovršetak sjevernog zagrebačkog prstena, kao i nova zagrebačka obilaznica. 

Cijeli popis planiranih gradnji možete pogledati u videu.

Support Ukraine