Ljutiti stanovnici Savskoga gaja: Idete li na bus, trebate ponijeti rezervne cipele

5 years,3 months ago - 13 siječnja 2019, Vecernji list
Ljutiti stanovnici Savskoga gaja: Idete li na bus, trebate ponijeti rezervne cipele
Zbog zatvaranja rotora stajalište su nam preselili u Trnsko, ali nisu ga betonirali, a nema ni nadstrešnice, ljutiti su stanovnici Savskoga gaja

Zatvorili rotor, odsjekli ih od "ostatka svijeta", a autobusnu stanicu koja stanovnike novozagrebačkoga kvarta Savski gaj povezuje s gradom preselili su u susjedno Trnsko. Da stvar bude bolja, napravljena je "do pola".

Kilometar pješačenja Prije nego što su počeli radovi na remetinečkom kružnom toku, imali su tri stajališta, a sada su spali na jedno. Glavna se stanica nalazila na početku Avenije Dubrovnik, no ona je zatvorena, a nova je postavljena 250 metara istočnije. I nije dovršena.

– Nije u redu da naša stanica bude u Trnskom. Potpisali smo i peticiju kako bismo je dobili u kvartu, no čini se da od toga nema ništa – ogorčen je Zdravko Šerić koji svaki dan iz Savskog gaja prepješači kilometar kako bi se ukrcao na bus, a u njegovim godinama i po ovoj hladnoći, kaže, nije mu zbog toga baš svejedno.

Slaže se i Kristijan Rendulić iz Svete Klare. Nekada je, objašnjava, autobus koji vozi do Žitnjaka čekao na stanici pokraj Osnovne škole "Remetinec". Kako je i ona zbog radova na rotoru zatvorena, sada mora hodati 15 minuta da bi stigao do ove.

I sve bi to nekako još pregrizli, ističu, da su tu novu stanicu barem napravili kako spada. Naime, autobus su, kad već došeću, prisiljeni čekati na šoderu jer stajalište još stoji nebetonirano. Nije postavljena ni nadstrešnica, nema koševa za smeće, a jedino što upućuje na to da na tome mjestu autobus kupi putnike prometni je znak koji viri iz šodera. Gdje je zapelo, pitaju se ogorčeni stanovnici.

– Kada je suho, još se da, nema toliko blata, ali kada padne snijeg, trebali bismo sa sobom nositi rezervne cipele da se preobujemo u autobusu – komentira stanje na stanici Vera Mak.

Njezino mišljenje dijeli i Marko Mioč koji dodaje da blato sa zamazanih cipela u autobusima  netko mora i čistiti.

Zaklon od vjetra i padalina

– Mogli su nam na stanicu barem betonske ploče postaviti, a o nedostatku nadstrešnice da ne govorim. Nemamo se kamo zakloniti po ovome vjetru, a ni stiskanje pod kišobranima ne pomaže kada počne padati snijeg – govori Mioč te cinično dodaje kako ne razumije zašto jednostavno nisu premjestili nadstrešnicu s bivše stanice na Aveniji Dubrovnik kada im ondje ionako više nije od velike koristi.

Support Ukraine