Mate Rimac je najavio nasljednika Chirona i otkrio jednu tajnu

2 years,2 months ago - 28 siječnja 2022, IndexHR
Mate Rimac talks about Bugatti
Mate Rimac talks about Bugatti
MATE RIMAC je u posljednjem obraćanju javnosti povodom pregleda poslovanja tvrtke za prošlu godinu otkrio jedan detalj o nasljedniku Chirona.

Još ljetos je Mate Rimac u razgovoru koji je inicirao kolekcionar Manny Khoshbin otkrio planove o nasljedniku Chirona rekavši kako se razvoj već dobrano zahuktao. Doznali smo i kako na nasljednika neće trebati dugo čekati jer bi se premijera trebala dogoditi tijekom 2024. godine. 

Novoustoličeni šef tvrtke Bugatti Rimac je u videu objavljenom ovog mjeseca podijelio još neke nove informacije. Osim što nas je uputio u korporativnu strukturu nove tvornice, 33-godišnji Rimac se predstavlja kao "car guy" pun divljenja prema Bugattiju.

Potpuno neočekivano, vlasnik tvrtke čiji se uspjeh zasniva na električnim pogonima je iznenadio izjavom kako misli da postoji budućnost za motore s unutrašnjim izgaranjem. Kaže da ćemo biti očarani novim hipersportskim automobilom koji donosi karakteristike kakve prije njega nije imao niti jedan serijski automobil. 

Rimčevo navijanje za benzinski motor možda znači i kako još uvijek ima mjesta i za motor W16. Ako Lamborghini može zadržati motor V12 za nasljednika Aventadora, onda može i Bugatti zadržati motor koji mu je osigurao slavu u ovom mileniju, zaključuju pojedini mediji.

Stoga, baš kako će i Lambov V12 biti elektrificiran, tako bismo mogli doživjeti da W16 dobije hibridne postavke. A to doista znači nešto ludo jer već sam benzinac daje do 1600 KS. 

U svakom slučaju Rimac je već prije najavio da bi "mogao napraviti nešto ludo" ili "nešto toliko ludo da o tome nitko ne razmišlja". Smiješi li se iza ove izjave neki novi model ili čak SUV, još ne znamo. To će nam morati otkriti "car guy"

Support Ukraine