Mate Rimac objavio kako izgleda gradilište njegovog Kampusa, vrijednog 200 milijuna eura

1 year,7 months ago - 17 rujna 2022, Vecernji list
Mate Rimac objavio kako izgleda gradilište njegovog Kampusa, vrijednog 200 milijuna eura
Gradilište se nalazi u Svetoj Nedelji na zemljištu od 200.000 kvadratnih metara

Mate Rimac objavio je interaktivni 3D model trenutnog stanja na gradilištu, budućeg globalnog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology u Svetoj Nedelji.

Podsjetimo, Rimac je projekt Kampusa predstavio početkom prošle godine kao iduće središte tvrtke Rimac Automobili. Gradilište se nalazi u Svetoj Nedelji na zemljištu od 200.000 kvadratnih metara, a sami Kampus prostirat će se na 100.000 kvadratnih metara te će uključivati testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Radovi su počeli u kolovozu 2021., a vrijedan je 200 milijuna eura.

Prije nepunih mjesec dana Rimac je predstavio na svom Facebook profilu Bugatti W16 Mistral - prvi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugatti Rimca. Istaknuo je kako je riječ o posljednjem automobilu te vrste prije prelaska na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. 

- Izgradit će se 99 jedinica po pet milijuna eura svaka. Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan - istaknuo je Rimac te kazao kako je Bugatti stoga ponovno rasprodan, a svi proizvodi kapaciteti popunjeni do kraja 2025. godine. - Čestitke cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću! - zaključio je u objavi. 

Support Ukraine