Dieselgate i u Hrvatskoj? 100.000 europskih vlasnika diže tužbu, žele otkup kao i Amerikanci, a ne samo popravak!

7 years,3 months ago - 15 siječnja 2017, JutarnjiList
Dieselgate i u Hrvatskoj? 100.000 europskih vlasnika diže tužbu, žele otkup kao i Amerikanci, a ne samo popravak!
Kako navodi Reuters, već se 100 tisuća europskih vlasnika modela Volkswagena kompromitiranih u aferi Dieselgate odlučilo udružiti, angažirali su čitav tim odvjetnika, a imaju prilično jasne zahtjeve...

Volkswagenovi odvjetnici imat će pune ruke posla. U SAD-u je prije nekoliko mjeseci dogovoren otkup vozila zahvaćenih aferom uz financijske kompenzacije, a pisali smo i o vlasnicima koji su odlučili iskoristiti "rupe" u dogovorima. Sada su vlasnici u Europi odlučili da i oni žele pravdu za sebe. Dok neki vlasnici tek šute i gledaju kako vozači u SAD-u dobivaju solidne iznose za svoja vozila, jedna skupina prevarenih kupaca odlučila je reagirati.

Prema navodima Reutersa, više od 100 tisuća vlasnika odlučilo je zajednički tužiti Volkswagen. Udružili su se u organizaciju pod nazivom myRight, a pritom su angažirali čitav tim odvjetnika iz koji će im pomoći u naumu. Zahtjevi su jasni- žele da Volkswagen otkupi njihove kompromitirane automobile po originalnim cijenama!

Smatraju da je nepravedno što njemački proizvođač u Europi zbog drukčijih zakona ne mora otkupljivati automobile i davati kompenzacije kao u Americi, već samo mora o svom trošku izmijeniti sporni softver. Treba spomenuti i kako je u Europi čak 8,5 milijuna vozila zahvaćeno aferom Dieselgate u što se ubrajaju i kupci iz Hrvatske, dok je u SAD-u ta brojka znatno manja i iznosi tek oko pola milijuna. U Volkswagenu još nisu htjeli komentirati zahtjeve udruge myRight, no ako slučaj dođe do suda koji odluči da VW mora u Europi kao i u Sjedinjenim Državama otkupiti kompromitirana vozila, tada će i hrvatski vlasnici imati pravo na otkup po fer cijeni ili komprenzaciju za nevolje koja se u Americi već isplaćuje u iznosima od 5000 dolara naviše.

Support Ukraine