Volkswagen Ohrabruje Na Kupnju Dizelaša...

5 years,11 months ago - 3 travnja 2018, JutarnjiList
Volkswagen Ohrabruje Na Kupnju Dizelaša...
Nakon sada već svima dobro poznatih zabrana za dizelaše u centru njemačkih gradova (ako još niste upoznati sa situacijom sve detalje pročitajte ovdje), među kupcima u Europi javio se strah od kupovine dizelaša. Iako se zasad spominje zabrana za modele s Euro 5 normom, jasno je kako je ljudima koji sada razmišljaju o kupovini u glavi scenarij u kojem će i novi dizelaši Euro 6 norme uskoro biti zahvaćeni tom zabranom.

Tu činjenicu potkrepljuju i prodajni rezultati u Europi za veljaču. Dizelaši su u slobodnom padu! "Udio dizelaša u prodaji nastavlja padati i u veljači je iznosio 39,5 posto, što je čak 12,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Na taj pad najviše je utjecao pad potražnje za dizelskim vozilima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, gdje je prodaja dizelaša pala za više od 19 posto (19,2 posto u Njemačkoj i 23,5 posto u Velikoj Britaniji). S druge strane, benzinci postaju sve traženiji i bilježe rast od 16 posto u veljači", izjavio je Munoz iz agencije Jato.

Kako bi spriječili paniku, proizvođači će morati početi garantirati za svoje dizelaše. A upravo je to napravio Volkswagen! Oni su naime predstavili svoj novi program "Germany Guarantee" koji bi trebao ohrabriti potencijalne kupce na kupnju novih dizelaša. Program kreće kroz koji dan (početkom travnja), a kupcima se garantira da će Volkswagen, u slučaju zabrane dizelaša Euro 6, otkupiti njihove automobile i ponuditi im zamjenu za benzinski model, a uz to će dobiti i financijske bonuse do 5000 eura!

Princip je sljedeći: ako grad uvede zabranu, kupac odlazi u Volkswagenov salon koji će otkupiti vozilo po cijeni koju procjenjuje DAT (Deutsche Automobil Treuhand). Te novce mogu koristiti za kupovinu modela koji nije zahvaćen zabranama, a uz to će dobiti i dodatni bonus. Garancija će se odnositi na sve modele kupljene između travnja i kraja ove godine, a vrijedit će sljedeće tri godine. Znači, iako je model dobar, svi oni koji namjeravaju automobil voziti više od 3 godine opet bi mogli biti pogođeni potencijalnim novim zabranama...Ovim modelom u Volkswagenu se nadaju kako će smanjiti strah kod kupaca, a uz to žele dokazati kako su njihovi novi dizelaši jedni od "najčišćih" na tržištu.

Sličan program prošli je tjedan objavio i BMW, koji u Njemačkoj nudi tzv. "Diesel return promise" u sklopu kojeg se nude pogodnosti za kupce koji uzimaju automobil na lizing. Svi oni koji na lizing uzmu dizelski BMW imat će pravo na povrat automobila u salon u slučaju da unutar 100 kilometara od njihovog prebivališta neki od gradova uvede zabranu. U svakom slučaju, pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li i drugi proizvođači ponuditi slične programe i tako barem malo "podići" prodaju nekad omiljenih dizelaša...

Support Ukraine