Zagreb Auto Show kreće idući tjedan, evo što sve možete vidjeti

6 years ago - 6 travnja 2018, IndexHR
Zagreb Auto Show kreće idući tjedan, evo što sve možete vidjeti
IDUĆI tjedan starta Zagreb Auto Show u svojem dosad najvećem izdanju sa 133 premijere.

Na današnjoj konferenciji za medije organizator je predstavio ovogodišnje izdanje Auto Showa, najvećeg u povijesti koje broji 15 izdanje, ali i drugo nakon velike pauze (2008. - 2016.) uzrokovane krizom. Jezikom brojeva, Auto Show obuhvaća cjelokupni izložbeni prostor Zagrebačkog Velesajma, a to znači više od 70.000 četvornih metara izložbenog prostora raspoređenog u 14 paviljona.

Izlaže ukupno 463 izlagača iz 34 zemlje, a oni donose rekordne 133 premijere. Među njima su najzanimljivije one iz svijeta automobila, a to u prijevodu znači 28 automobilskih marki i četrdesetak noviteta. Nadalje, najviše noviteta pripremio je moto segment, njih gotovo 70.

Na Zagreb Auto Showu posjetitelji će moći prvi put vidjeti obnovljenu C klasu iz Mercedesa (svjetska vice premijera), ali novu A klasu i CLS, te VW Touareg, sve europske vicepremijere. U Hrvatsku prvi put stižu novi Audi A6 i A7, čak osam BMW-a uključujući novi X2, Citroen Berlingo i novi C4 Cactus, te dugo iščekivani ljepotan Peugeot 508 i kompaktni trkač Renault Megane R.S.

Dakako, europski auto godine, XC 40, ima ovdje hrvatski debi, kao i novi Nissan Leaf, jedan od najpopularnijih električnih automobila današnjice. Za ljubitelje koncepta tu je Škoda Vision X, najatraktivniji Škodin novitet koji je na korak od dobivanja zelenog svjetla za proizvodnju.

Bogat je i prateći program, pa tako organizator najavljuje tri poligona, brojne programe edukacije, izložbe oldtimer vozila, koncerte i panel diskusije.

Nakon novinarskog dana u utorak 10. travnja Auto Show će od 15.00 sati biti otvoren za javnost. Salon je otvoren svaki dan do 21.00 sat, vikendom do 22.00 sata, a cijena ulaznice je 40 kn, odnosno duplo manje za umirovljenike. Glavna nagrada za posjetitelje je Toyota Yaris Hybrid.

Support Ukraine