Najmanji Volkswagenov SUV u pretprodaji: novi T-Cross stiže po cijeni od 19.999 eura

4 months,2 weeks ago - 13 prosinca 2023, Vecernji list
Najmanji Volkswagenov SUV u pretprodaji: novi T-Cross stiže po cijeni od 19.999 eura
Novi T-Cross uvodi se na tržište s proširenom serijskom opremom i velikim tehnološkim skokom. Redizajnirana unutrašnjost nameće se visokom kvalitetom materijala i novom generacijom infotainment sustava

Vizualno i tehnički unaprijeđen Volkswagenov model T-Cross krenuo je u pretprodaju. U Hrvatskoj se nudi po cijeni od 19.999,54 eura. Od prethodnika se već na prvi pogled razlikuje markantnim vanjskim dizajnom. Novinu predstavljaju serijska LED glavna i stražnja svjetla. U unutrašnjosti je nova instrumentna ploča, s unaprijeđenim površinama i novom generacijom infotainment sustava. Nadalje, Volkswagen je proširio serijsku opremu svog SUV modela B-segmenta, koji je u samo tri godine prodan u oko 1,2 milijuna primjeraka. Ovaj kompaktni SUV model karakterizira dobar omjer cijene i kvalitete. Početak isporuke za primjerke naručene u pretprodaji planira se za prvi kvartal 2024. godine.

Novi T-Cross nudi se s tri učinkovita benzinska motora s turbopunjačem (TSI). Njihova je snaga 95, 115 i 150 konja. Dostupne su tri razine opreme: Life, potom elegantna Style i sportska R-Line. Ponuda je obogaćena i s tri nove boje: Grape žutom, Clear plavom metalik i Kings crvenom metalik. Unutrašnjost modela T-Cross iznova je koncipirana te se sada, osim novim, kvalitetnijim materijalima, može pohvaliti naprednim sustavima, ujednačenom ponudom prostora za do pet osoba, stražnjom klupom s mogućnošću pomicanja od 14 cm te maksimalno varijabilnim utovarnim prostorom. Kada su sva mjesta za sjedenje zauzeta, T-Cross, natovaren do visine stražnje klupe, nudi kapacitet prtljažnika od 385 do 455 litara. Kada se stražnja klupa (djeljiva u omjeru 60 : 40) preklopi, nastat će ravna utovarna površina s kapacitetom do 1281 litre (do visine leđnih naslona prednjih sjedala). Koristan detalj je i preklopiv naslon suvozačeva sjedala (od linije opreme Life) pa na utovarnu površinu, koja je u tomu slučaju dugačka 239,8 cm, može stati sve, od daske za surfanje do srednje velikih ljestvi. Povećano okomito opterećenje kuke osigurava više manevarskog prostora za transport električnih bicikala: ono je poraslo s 55 na 75 kg.

Kao jedno od rijetkih vozila u ovom segmentu, T-Cross opcijski je opremljen sustavom Travel Assist. Sustav potpora nudi potpomognuto uzdužno i poprečno vođenje. Ovisno o prometu ispred vozila i dopuštenoj brzini, T-Cross može regulirati brzinu pomoću automatskog ubrzanja i kočenja, a u reguliranje se mogu uključiti i ograničenja brzine, zavoji i kružni tokovi. Istovremeno, sustav Lane Assist može zadržavati T-Cross unutar voznog traka. Već je i znatno unaprijeđena osnovna verzija T-Crossa sada opremljena novim značajkama, kao što su, između ostalog, LED glavna svjetla umjesto halogenih, LED stražnja svjetla, sustav prepoznavanja prometnih znakova, Digital Cockpit promjera 20,3 cm, napredni zaslon infotainment sustava čiji promjer također iznosi 20,3 cm, USB-C priključci i pomoć pri parkiranju Park Assist (sprijeda i straga). Među nove dodatne detalje opreme ubrajaju se 17" kotači od lakog metala tipa Bangalore, projekcijska svjetla u kućištima vanjskih retrovizora te integracija aplikacija sa smartphonea putem sučelja Mirror Link.

Još opremljenije verzije Style i R-Line od sada prvi put serijski raspolažu s IQ.Light – matrix LED glavnim svjetlima sa svjetlom za skretanje i svjetlima za sve vremenske uvjete. Osim toga, oba vrhunska modela serijski imaju nove, specifično dizajnirane 17" kotače od lakog metala, vanjsko ambijentalno osvjetljenje te LED stražnja svjetla s animiranom funkcijom žmiganja i kočenja.
Među proširenu infotainment opremu oba vrhunska modela ubrajaju se dodirni zaslon promjera 23,4 cm (9,2"), Digital Cockpit Pro promjera veličine 25,4 cm (10,25") te App-Connect za Apple CarPlay i Android Auto. Obje verzije serijski pogoni TSI motor snage 115 KS (opcijski sa 7- stupanjskim DSG mjenjačem). Volkswagen T-Cross Style u Hrvatskoj je dostupan po cijeni od 22.851,98 eura, a model T-Cross R-Line stoji od 23.145,33 eura.

Support Ukraine