Novi VW T-Cross stigao u Hrvatsku, vrijedi li 128 tisuća kuna?

5 years ago - 23 travnja 2019, Auto Start
Novi VW T-Cross stigao u Hrvatsku, vrijedi li 128 tisuća kuna?
Prostrana unutrašnjost, digitalan kokpit, povezivost sa smartphoneima te sustavi sigurnosti koji su dosad krasili samo višu klasu vozila VW neke su od odlika novoga njemačkog SUV-a.

Novi član Volkswagenove SUV obitelji predstavljen je u Tvornici kulture u Zagrebu.

Praktičan, intuitivan, siguran i cool, tim riječima vodeći su ljudi velikoga njemačkog koncerna predstavili svoje nove vozilo čija je prodaja počela i u Hrvatskoj. Prema najavama, riječ je o vozilu koje bi moglo postati pravi hit među kupcima.

Svaki ovaj navod savršeno ga opisuje. No on je ipak i više od toga, jer je uza sve te karakteristike izrazito nekonvencionalan. S dužinom 4,11 i visinom 1,58 metara T-Cross je urban crossover koji u svojoj klasi mjerila postavlja na različite načine.

Čak će i osnovna verzija ispuniti gotovo svaku želju glede upotrebljivosti, sigurnosti i povezivosti. K tomu je dostupno mnoštvo mogućnosti kombiniranja i oblikovanja, koje omogućavaju dodatnu individualizaciju. Osnovnu verziju pokreće trocilindrični benzinski motor TSI sa 70 kW / 95 KS i ručnim peterostupanjskim ručnim mjenjačem. Snažniji motor (85 kW / 115 KS) dolazi sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem ili opcijskim sedmerostupanjskim DSG mjenjačem s dvjema spojkama. Dizelski motori zasad nisu u ponudi, ali uskoro se očekuje i poznati turbodizelski 1.6 TDI sa 70 kW / 95 KS.

U serijskoj opremi su sustav nadzora okoline Front Assist (uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, sustav za zadržavanje vozila u voznoj traci (Lane Assist), potporu za kretanje uzbrdo, upozorenje pri promjeni vozne trake (Blind Spot Detection) te pomoć za izlazak s parkirnoga mjesta. Početna cijena je 128.868 kuna.

Support Ukraine