‘Nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve se posložilo‘: Prvi serijski Rimac C_Two uskoro završen!

1 godina,10 mjeseci ago - 19 siječnja 2021, JutarnjiList
‘Nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve se posložilo‘: Prvi serijski Rimac C_Two uskoro završen!
"Kapa dolje ljudima koji su ovo omogučili. Njihovi potpisi bit će na svakom automobilu, i figurativno i doslovno", napisao je Rimac

S nove proizvodne trake Rimac Automobila u Velikom Trgovišću uskoro će sići prvi serijski primjerak električnog hyper automobila C_Two.

Do sada je izrađeno nekoliko prototipova za razna testiranja, crash testove i procese homologacije, no sada je sve spremno da u punom kapacitetu s proizvodne linija mjesečno silazi četiri primjerka serijskog modela.

Već je ranije Mate Rimac najavio kako će prvi primjerci iz proizvodnje električnog hiper-automobila C_Two biti isporučeni ove godine, a sada je podijelio radost tog trenutka kada je i sve spremno za proizvodnju serijskog modela na svom Facebook profilu riječima: "Hodam ovdje i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i doslovno", napisao je.

Dala je to naslutiti i objava na Facebooku kompanije iz Svete Nedelje na samom početku ove godine:"Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih primjeraka, a sada već napredujemo prema serijskoj proizvodnji modela C_Two. Predserijski modeli koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranja s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina. Cijenimo vašu podršku na svakom koraku."

Support Ukraine