Ne propustite servisne akcije: Besplatni pregledi i popusti na dijelove

4 years,11 months ago - 17 svibnja 2019, Vecernji list
Ne propustite servisne akcije: Besplatni pregledi i popusti na dijelove
Uz popuste za potrošne dijelove poput filtra, kočionih sustava, svjećica, ulja i akumulatora nude se i popusti na razne elemente originalne dodatne opreme

Proljeće je već odavno stiglo iako nam je nestabilno vrijeme i u svibnju donijelo prave zimske uvjete na cesti na gorskim dionicama pa onima koji su po takvom neuobičajenom svibanjskom vremenu putovali na ljetnim gumama kroz Gorski kotar nije bilo svejedno. Ali, uskoro će postati zaista vruće, a ako još niste obavili veći pregled vozila nakon duge zime, dobra je prilika jedna od mnogih proljetnih servisnih akcija koje se nude u ovlaštenim servisima. Provjerili smo stoga što se sve nudi u ovlaštenim servisima i gdje možete uštedjeti pokoju kunu.

Hyundaijeva proljetna servisna akcija obuhvaća kontrolni pregled vozila za 1 kunu, a detaljni pregled čine provjera akumulatora, provjera dubine profila guma, stanja i tlaka u gumama, provjera tekućine za hlađenje (antifriza), provjera stanja metlica brisača i tekućine za pranje stakala,provjera signalizacije (svjetala) na vozilu, provjera kočionog sistema i kočione tekućine, provjera kočionih crijeva, provjera razine ulja u motoru, provjera rada motora, provjera spojke, provjera pogonskog remena, provjera amortizera, provjera ovjesa vozila, provjera ispušnog sistema, kompjutorska dijagnostika vozila, provjera ispravnosti upravljačkog sustava, provjera ispravnosti vozila od korozije.

Uz to Hyundai do 19. svibnja nudi 20 posto popusta na originalne rezervne dijelove ugrađene na redovnim servisima za Hyundai vozila starija od pet godina (npr. filtri, kočioni sistemi, razvod paljenja, žaruljice, svjećice, grijači). Nadalje, 20 posto popusta može se dobiti na originalne Hyundai metlice brisača, kao i za pojedinačnu kupnju ljetnih guma te originalnog Hyundai akumulatora (uz trogodišnje jamstvo) te izmjenu filtra klima-uređaja. Hyundai nudi i 20 posto popusta na originalnu dodatnu opremu poput nosača bicikala, ukrasnih lajsni, tepiha, alu-naplataka, pokrova retrovizora i krovnih nosača.

Proljetnu servisnu akciju koja traje do 31. svibnja ima i Ford. Kontrolni pregled u 17 točaka nudi se za 59 kuna, a akcijske cijene s popustom od 20 posto odnose se na kupnju akumulatora, metlica brisača, svjećica ili grijača, filtra, remenja, filtra klimatizacijskog uređaja i kočionih diskova i pločica.

Ovlašteni Fordovi servisi također pozivaju da za nove proljetne avanture automobil opremite dodatnom opremom po akcijskim cijenama. Tako se poprečni krovni nosači nude po cijeni od 1163 kune za model EcoSport, 1163 kune za Fiestu i 1584 kune za novi Focus. Krovni nosači bicikala mogu se kupiti po cijeni od 440,30 kuna, a krovne kutije već od 1487 kuna. Gumene kadice prtljažnika nude se po cijenama od 495,55 kuna za Fiestu pa do 590,75 kuna za Ford Kugu.

U svibnju i lipnju vlasnike Renaulta, pogotovo onih koji voze automobile Renault starije od pet godina, očekuju razne pogodnosti u smislu jeftinijih servisa i dijelova i besplatnih pregleda vozila. Servis klima-uređaja nudi se po 466 kuna. Ponuda vrijedi u ovlaštenim Renault servisima do 30. lipnja ili do rasprodaje zaliha. Za cijenu od 466 kuna kupac dobiva pregled klima-uređaja (vizualni pregled i ispitivanje temperature ulaznog zraka), punjenje klima-uređaja rashladnim plinom R134a do 100 g i dezinfekciju klima-uređaja s Renault raspršivačem. Ako je potrebno više plina za punjenje klima-uređaja, naplaćuje se prema važećem cjeniku.

cesti za 49 kuna. Ponuda vrijedi u ovlaštenim Renaultovim servisima do 30. 6. 2019. ili do rasprodaje zaliha, a ne može se kombinirati s ostalim posebnim ponudama. Obavi li kupac provjeru vozila za 1 kunu, može postati članom programa "Renault pomoć na cesti" za vozila starija od pet godina za samo 49 kuna.

Cijena od 539 kuna s PDV-om za izmjenu ulja i filtera ulja vrijedi za Renault originalni filtar ulja i Renault ELF ulje (uključuje do pet litara ulja ).

Kia nudi besplatni pregled ispravnosti akumulatora te akcijske cijene originalnih Kia akumulatora. Primjerice, originalni akumulatori za Picanto i Soul koštaju 630,90 kuna, za Ceed od 799,90 kuna, a za Sportage su od 876,90 kuna. Kijini servisi nude i druge rezervne dijelove po akcijskim cijenama, primjerice, set metlica brisača stoji od 196,90 kuna, TPMS senzor za nadzor tlaka u pneumaticima od 645,90 kuna po komadu, stražnje kočione pločice od 630,90 kuna, prednji kočioni diskovi od 787,90 kuna.

U akcijskoj ponudi je i bogati asortiman originalne dodatne opreme. Primjerice, za Kiju Ceed prostirka za stražnji branik stoji 199,90 kuna, zaštitna folija za stražnji branik stoji 269,90 kuna, zaštita za prtljažni prostor 389,90 kuna, poprečni krovni nosači koštaju 1139,90 kuna, a krovna kutija s 330 l prostora i Kia logotipom stoji 3359,90 kuna. Slična je ponuda i za modele Sportage i Stonic.

Za sva Kia vozila nudi se oprema poput LED osvjetljenja za noge za 619,90 kuna, i krovni nosač za bicikl za 672,90 kuna. Uz to, Kia nudi i posebnu seriju rezervnih dijelova Economy Line, koji su namijenjeni odabranim Kia vozilima iznad pet godina starosti s uštedom u odnosu na originalne rezervne dijelove u prosjeku oko 30 posto.

Dani Toyota proljeća traju do 30. lipnja, a do tada vlasnici Toyota vozila mogu ostvariti posebne pogodnosti na usluge, rezervne dijelove i originalnu dodatnu opremu. Primjerice, za one koji trebaju osvježenje klima-uređaja filtar zraka stoji od 161 kn, a za dezinfekciju klima-uređaja i standardni filtar valja dati 340 kuna. Kočione pločice stoje od 534 kn, a kočioni diskovi od 1120 kuna.

Volvo proljetni pregled vozila u sklopu posebne akcije naplaćuje 230 kn, a auto najprije očiste, a potom i pregledaju je li zima oštetila ispušni sustav, elemente ovjesa i druge važne komponente. Provjeravaju oštećenja ili ogrebotine na karoseriji, pokrov motora, vjetrobransko staklo, pragove, gumene dijelove na motoru, naplatke i pneumatike. Rade i računalnu dijagnostiku svih komponenti te ažuriraju programsku opremu. Do kraja lipnja u promocijskoj ponudi može se promijeniti jezik sučelja za 738 kn, odraditi Polestar optimizaciju motora za 4389 kn, zamijeniti ulje u automatskom mjenjaču za 1320 kuna.

Velika proljetna akcija Volkswagen grupacije u koju spadaju VW, Škoda, Audi i Seat završila je 11. svibnja. Ako ste zakasnili za samo jednu kunu pregledati svoje vozilo u njihovim ovlaštenim radionicama i po akcijskim cijenama kupiti dijelove, nemojte propustiti novu servisnu akciju Mjesec sigurnosti koja će biti u periodu od 1. do 30. lipnja.

– U akciji Mjesec sigurnosti u svim ovlaštenim Volkswagen, Audi, Seat i Škoda servisima moći će se napraviti razne provjere ključnih komponenata na automobilu kako bismo povećali sigurnost svih sudionika u prometu – poručuju iz zastupništva Volkswagen grupe.

Support Ukraine