Nissan predstavlja viziju Ambition 2030: Stižu 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih

2 years,4 months ago - 30 studenoga 2021, tportal
Nissan predstavlja viziju Ambition 2030: Stižu 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih
Predstavljajući sljedeću fazu Nissanove elektrificirane budućnosti, tvrtka je predstavila tri nova konceptna automobila koji nude poboljšana iskustva kroz sofisticirano tehnološko pakiranje

Nissan je danas predstavio Nissan Ambition 2030, novu dugoročnu viziju tvrtke za osnaživanje mobilnosti i šire. Odgovarajući na kritične potrebe okoliša, društva i kupaca, Nissan nastoji postati istinski održiva tvrtka koja se kreće prema čišćem, sigurnijem i uključivijem svijetu. Ovom vizijom Nissan želi isporučiti stratešku vrijednost osnažujući putovanja koja kupcima nude sigurnija, uzbudljivija i integriranija iskustva, te kroz suradnju osnažiti društvo za izgradnju pametnog ekosustava s integriranom mobilnošću.

Tijekom sljedećih deset godina Nissan će isporučiti uzbudljiva, elektrificirana vozila i tehnološke inovacije, istovremeno šireći svoje poslovanje na globalnoj razini. Vizija podržava Nissanov cilj da bude ugljično neutralan tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda do fiskalne 2050. godine.

Izvršni direktor Nissana Makoto Uchida je izjavio: 'Uloga tvrtki u rješavanju društvenih potreba sve je veća. S Nissanom Ambition 2030 potaknut ćemo novo doba elektrifikacije, unaprijediti tehnologije za smanjenje ugljičnog otiska i slijediti nove poslovne prilike. Želimo transformirati Nissan da postane održiva tvrtka koja je uistinu potrebna kupcima i društvu.'

Ubrzavanje elektrificirane mobilnosti s različitim izborima i iskustvima
Kao pionir električnih vozila (EV), Nissan je demokratizirao električna vozila i uložio u izgradnju infrastrukture za punjenje i upravljanje energijom. Stavljajući elektrifikaciju u srž dugoročne strategije tvrtke, Nissan Ambition 2030, tvrtka ima za cilj ubrzati elektrifikaciju svoje linije vozila i stopu tehnoloških inovacija s ulaganjima od 2 bilijuna jena (15,6 milijardi eura) u sljedećih pet godina.

Na temelju zahtjeva kupaca za raznolikom paletom uzbudljivih vozila, Nissan će predstaviti 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih vozila do fiskalne 2030. godine s ciljem elektrifikacije od više od 50 posto globalno za marke Nissan i Infiniti.

S uvođenjem 20 novih modela opremljenih EV i e-POWER u sljedećih pet godina, Nissan namjerava povećati svoju ponudu elektrifikacije na glavnim tržištima do fiskalne 2026., uključujući: Europa za više od 75 posto prodaje, Japan za više od 55 posto prodaje, Kina za više od 40 posto prodaje, Sjedinjene Američke Države za 40 posto prodaje električnih vozila u fiskalnoj 2030. godini.

'Ponosni smo na našu dugu reputaciju inovacija i na našu ulogu u donošenju EV revolucije. S našom novom ambicijom nastavljamo preuzimati vodstvo u ubrzavanju prirodnog prijelaza na EV tako što stvaramo privlačnu ponudu za kupce tako što potičemo uzbuđenje, omogućavamo usvajanje i stvaramo čišći svijet', rekao je glavni izvršni direktor Nissana Ashwani Gupta.

Novi konceptni modeli
Predstavljajući sljedeću fazu Nissanove elektrificirane budućnosti, tvrtka je danas također predstavila tri nova konceptna automobila koji nude poboljšana iskustva kroz sofisticirano tehnološko pakiranje. Ovi koncepti prikazuju uzbudljive mogućnosti koje Nissan nastoji pružiti u širokom rasponu novih naprednih vozila i ekosustava.

Nissan CHILL-OUT je Crossover EV sljedeće generacije. Novi način razmišljanja o mobilnosti, Nissan CHILL-OUT je mobilno utočište. Ima elegantan i moderan dizajn, naprednu sigurnosnu tehnologiju te produktivan i udoban unutarnji prostor. Koncept crossovera koristi platformu CMF-EV, pružajući visoku razinu udobnosti i uzbudljivo iskustvo vožnje.

Nissan HANG-OUT je utility vozilo koje mijenja percepciju mobilnog prostora. Vožnja bez stresa za sve putnike u vozilu. Auto je više od samo prijevoznog sredstva; može se koristiti kao produžetak osobnog prostora. Nudi prostor u kojem se možete u potpunosti usredotočiti na ono što želite raditi dok ste u pokretu.

Nissan SURF-OUT je pick-up koji osnažuje raspon aktivnosti kupaca. Središte za zabavu s prijateljima. Nissan SURF-OUT ima za cilj osigurati glatku vožnju bez obzira na teren, omogućujući kupcima da bilo gdje idu u udobnosti i s povjerenjem. Različiti izvori energije u vozilu, te niski i ravni prtljažni prostor imaju za cilj da vam pomognu da idete kamo god želite i pojačaju vaše iskustvo kada tamo stignete.

Povećanje pristupačnosti i inovacije u mobilnosti
Nissanova ambicija je podržati veći pristup sigurnoj i uzbudljivoj mobilnosti. Kako bi napredovao prema tome, Nissan će nastaviti razvijati svoje tehnologije litij-ionskih baterija i uvesti tehnologiju bez kobalta kako bi smanjio troškove za 65 posto do fiskalne godine 2028.

Support Ukraine