Nissan X-Trail premijerno otkriven, za početak samo u Japanu

1 year,8 months ago - 21 srpnja 2022, AutoPortal
Nissan X-Trail 2023
Nissan X-Trail 2023
Nissan X-Trail donosi drugu generaciju e-POWER s dostupnim električnim pogonom e-4ORCE

Debitirajući 2000. godine, X-Trail je postao najprodavaniji SUV i naširoko ga se smatra kultnim Nissan modelom. Tijekom godina Nissan je nastavio razvijati X-Trail. Najnoviji primjerak upravo predstavljen ima vrhunske tehnologije, snažne performanse i razinu opreme koju nudi samo pravi SUV.

Četvrta generacija X-Traila zadržava koncept “čvrste opreme” iz modela prve generacije s još većim fokusom na kvalitetu. Sustav električnog pogonskog sklopa e-POWER druge generacije i tehnologija upravljanja svim kotačima s električnim pogonom e-4ORCE podižu ljestvicu za svoju klasu. Kao autentični SUV koji spaja tradiciju i inovaciju, potpuno novi X-Trail pruža uzbuđenje u širokom rasponu scenarija, od svakodnevne uporabe do uzbudljivih avantura na otvorenom.

“Kao što je najavljeno u Nissan Ambition 2030, Nissan ima za cilj voziti prema čišćem i sigurnijem svijetu putem naših proizvoda i usluga,” kaže Ashwani Gupta, glavni operativni direktor marke Nissan. “Imajući ovo na umu, elektrificiramo glavne modele, a X-Trail za tržište Japana postaje namjenski model e-POWER s opcijom e-4ORCE. Novi X-Trail igrat će važnu ulogu u vođenju naše elektrifikacije.”

e-POWER i VC-Turbo motor pružaju snažno, ali tiho ubrzanje
Potpuno novi X-Trail ima potpuno redizajniranu platformu koja smanjuje težinu vozila uz povećanje krutosti. Također Visoka razina tišine kabine postignuta je izolacijom od buke ceste i pogonskog sklopa.

X-Trail dolazi opremljen drugom generacijom sustava e-POWER, koji ima poboljšanu snagu, glatkoću i tišinu. Benzinski motor sustava, prvi u svijetu masovno proizveden motor s promjenjivim omjerom kompresije, služi kao generator za proizvodnju električne energije. Posebno podešen za sustav e-POWER, VC-Turbo motor značajno poboljšava snagu čak i pri niskim okretajima. Kombinacija e-POWER i VC-Turbo motora pruža snažno iskustvo vožnje i neusporedivu tišinu, uz zadržavanje visoke učinkovitosti goriva.

e-Pedal Step smanjuje potrebu za kočenjem osiguravajući usporavanje kada se papučica gasa otpusti. Funkcija omogućuje veću bezbrižnost i glatku vožnju na gradskim cestama, skliskim površinama i nizbrdicama.

e-4ORCE mijenja pogled na 4WD
4WD X-Trail opremljen je e-4ORCE, koji integrira Nissanovu električnu propulziju i kontrolne tehnologije 4WD sa svojom tehnologijom upravljanja šasijom za veliki skok u performansama ubrzanja, skretanja i kočenja. e-4ORCE podiže performanse vožnje i samopouzdanje na širokom spektru cestovnih površina, istovremeno pružajući vrhunsko udobno iskustvo u vožnji za sve putnike.

Što se tiče interijera, 12,3-inčni Advanced Drive Assist Display ima dva načina prikaza. 12,3-inčni navigacijski sustav NissanConnect na središnjem zaslonu ima funkciju prepoznavanja glasa koja omogućuje rad korištenjem svakodnevnog jezika i Amazon Alexa za veću udobnost.

Veliki head-up zaslon od 10,8 inča omogućuje vozaču da vidi informacije dok promatra cestu. Prtljažni prostor je najbolji u klasi, a njegov veliki otvor olakšava utovar i istovar prtljage. Bose Premium Sound System podešen je isključivo za X-Trail i pruža vrhunsko zvučno iskustvo. Izvor napajanja od 100 V AC ima maksimalnu izlaznu snagu od 1500 W i može se koristiti kao izvor napajanja u nuždi.

X-Trail bi u Europu trebao stići krajem 2022.

Support Ukraine