Novi VW Arteon i Arteon Shooting Brake stigli na domaće tržište, cijene kreću od 310.599 kuna

3 years,4 months ago - 4 studenoga 2020, JutarnjiList
Novi VW Arteon i Arteon Shooting Brake stigli na domaće tržište, cijene kreću od 310.599 kuna
Osvježeno izdanje Arteona sada je upotpunjeno i sa elegantnom i praktičnom Shooting Brake izvedbom

Volkswagen je u drugoj polovici lipnja ove godine predstavio prve slike i detalje osvježenog Arteona uz kojeg je predstavljena i nova izvedba Shooting Brake, a sada su ovi noviteti i službeno stigli na domaće tržište. 

Pritom je osvježeni Arteon dobio novo lice, ali i novu tehnologiju. Na prednjem dijelu se tako ističu nova, izduženija Matrix LED svjetla povezana LED svjetlećom trakom koja daje upečatljiv svjetlosni potpis. 

Pogled na stražnji dio ove limuzine sa coupeovskom linijom krova otkriva tek neznatno promijenjen oblik odbojnika kao i novodizajnirana LED svjetla. 

Više promjena prisutno je u unutrašnjosti koja je u potpunosti promijenjena. Arteon je tako dobio nove digitalne instrumente, novi središnji greben kao i armaturnu ploču. Promijenjeni su i otvori ventilacije baš kao i komande klime, dok će vozač i putnici mijenjati funkcije putem novog MIB3 Infotainment sustava. 

Naglasak je stavljan i na sigurnosne sustave, pa se tako nudi sada već dobro poznati Volkswagenov sustav Travel Assist koji radi na brzinama do 210 km/h.

Što se tiče Shooting Brake izvedbe, ona je, kako ističu u Volkswagenu, namijenjena za sve one koji "cijene individualni stil i inovativne tehnologije koliko i optimalnu funkcionalnost i varijabilnost".

Moglo bi se reći kako je riječ o šminkerskoj karavanskoj izvedbi sa atraktivnom linijom i prtljažnikom od 565 litara, odnosno čak 1632 litre sa preklopljenim sjedalima.

Što se tiče ponude motora, ona je raznolika za obje izvedbe.Tako se nude dva dizelska TDI motora (150 KS i 200 KS), dva TSI benzinca (190 KS i 280 KS) te plug-in hibrid snage 218 KS.

S početkom prodaje na raspolaganju će biti dizelaši od 150 KS i 200 KS. Arteon i Arteon Shooting Brake u Hrvatskoj će biti dostupni s dvije razine opreme: Elegance i R-Line, dok će se iduće godine na tržištu pojaviti i R model. Treba napomenuti kako modeli dolaze bogato opremljeni, pa tako na listi serijske opreme nalazimo automatski klima uređaj, App-Connect uključujući App-Connect Wireless, radio uređaj „Ready 2 Discover“, Digital Cockpit Pro, LED glavna svjetla, električno preklopiva i grijana vanjska zrcala, grijanje prednjih sjedala, automatsko održavanje razmaka ACC, Lane Assist, Front Assist, 18“ aluminijske naplatke itd.

Trenutno ulazni model na našem tržištu je Arteon 2.0 TDI DSG Elegance koji starta sa cijenom od 310.599 kuna, dok s istim motorom Arteon Shooting Brake košta 318.940 kuna.

Support Ukraine