Novi VW Polo Stigao na domaće tržište s početnom cijenom od 99.300 kuna

6 years,5 months ago - 31 listopada 2017, JutarnjiList
Novi VW Polo Stigao na domaće tržište s početnom cijenom od 99.300 kuna
Novo izdanje nudi više prostora u unutrašnjosti, najmodernije sustave za sigurnost i udobnost, moderni infotainment te paletu učinkovitih motora

Potpuno novi Volkswagen Polo stigao je u prodaju i na našem tržištu i to vrlo svestran s novim i snažnim dizajnom, raskošnijom unutrašnjošću te širokim spektrom komfornih sustava i sustava potpore koji su do sada bilirezervirani za više klase vozila. U potpunosti je obnovljena i paleta motora.

Novi model se temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB), dok je izvedba Beats poseban model baziran na opremi Comfortline koji dodatno sadrži vrhunski audio sustav s 8-kanalnim pojačalom, 6 zvučnika i Subwooferomukupne snage 300 W. Detalji prepoznatljivi isključivo za navedeni model su ekskluzivno dizajnirane „beats" dekorativne folije na poklopcu motora i krovu vozila te aluminijski naplaci od 16 cola. Interijer je prepoznatljiv po dekorativnim crveno lakiranim umecima te višenamjenskom upravljaču presvučenim kožom te sportskim komfornim prednjim sjedalima.

Novi VW uvijek dolazi s peterim vratima, a već s osnovnom opremom Trendline ima multikolizijsku kočnicu, LED svjetla za dnevnu vožnju s Coming Home i Leaving Home funkcijom, sustav za ograničenje brzine (Speedlimiter) i sustav nadzora okoline s City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka. Uz doplatu Polo se može opremiti i sustavom automatske kontrole razmaka „ACC", sustavima koji upozoravaju na promjenu vozne trake i vozilo u mrtvom kutu te sustavom koji pomaže sigurnom izlasku s parkirnog mjesta kada je preglednost smanjena.

Novost je i veliki 8 inčni zaslon multimedije (6,5 inča standardno) putem kojeg se upravlja brojnim funkcijama. Šestu generaciju VW Pola pogoni ukupno sedam benzinskih i dizelskih motora, a glavninu čine MPI i TSI benzinci od 75 do 200 KS, a ljubiteljima dizelaša preostao je 1.6 TDI. Početna cijena modela 1.0 Trendline sa 75 KS do registracije iznosi 99.300 kuna.

Support Ukraine