Od sutra nova pravila na cestama, kazne idu do 15 tisuća kuna

3 tjedna,1 dana ago - 16 studenoga 2022, Vecernji list
Od sutra nova pravila na cestama, kazne idu do 15 tisuća kuna
Policija će vozačima čija vozila ne budu imala zimsku opremu narediti da odmah prekinu vožnju ili da nastave kretanje na cesti na kojoj je to dopušteno ili pak da upotrijebe zimsku opremu.

Vozači, oprez. Od sutra pa sve do 15 travnja obavezna je zimska oprema.  Na prometnicama u zimskim uvjetima, kad je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica - obvezna će biti i zimska oprema na vozilima. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

Vozači su također dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu. Za vozila koja ne budu imala propisanu zimsku opremu propisana je kazna od 5000 kuna do 15.000 kuna za pravne ili fizičke osobe. 

Za isti prekršaj kaznit će se od 1500 do 5000 kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne ili područne samouprave. Vozaču će zbog tog prekršaja biti izrečena kazna od 1000 kuna. Policija će vozačima čija vozila ne budu imala zimsku opremu narediti da odmah prekinu vožnju ili da nastave kretanje na cesti na kojoj je to dopušteno ili pak da upotrijebe zimsku opremu.

Support Ukraine