Pojačan promet na većini cesta prema moru i unutrašnjosti

4 years,7 months ago - 12 kolovoza 2019, Vecernji list
Illustration
Illustration
Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog prometne nesreće kod čvora Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a pojačan je povremeno promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, no nema većih gužvi, izvijestio je u nedjelju predvečer Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog prometne nesreće kod čvora Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni.

Pojačan je promet na pojedinim dionicama A1 između čvorova Lučko i Sveti Rok, a vozi se bez poteškoća i zastoja. Pred naplatama Lučko i Demerje nema dužih čekanja.

Na A6 Rijeka-Zagreb pojačan je promet između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u oba smjera, a vozi se bez zastoja. Na Jadranskoj magistrali (DC8) pojačan je promet i kolona je u smjeru graničnog prijelaza Pasjak.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima i na ulazu i na izlazu iz Hrvatske čekanja su do 30 minuta. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Na GP Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja ove godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja od naznačenih, naveli su iz HAK-a u 19,45 sati.

Support Ukraine