Policija učenicima poklonila tri rabljena, rashodovana vozila

4 years,4 months ago - 12 prosinca 2019, 24sata
Policija učenicima poklonila tri rabljena, rashodovana vozila
Policajci PU Brodsko posavske u srijedu su učenicima Industrijske – obrtničke škole u Slavonskom Brodu donirali tri rashodovana vozila.

- Radi se vozilu Škoda Octavia Combi (1,9 TDI, godina proizvodnje 2007.), Volkswagen Golf (SDI, godina proizvodnje 1999.) i Volkswagen Golf (1,9 CLD, godina proizvodnje 1997.). Naime, sukladno Zakonu o sustavu državne uprave, a temeljem Odluke potpredsjednika Vlade i ministra UP-a Davora Božinovića, MUP je prenio u vlasništvo, bez naknade Industrijsko-obrtničkoj školi, tri vozila, koja su rashodovana temeljem Odluke o rashodovanju materijalne imovine MUP-a. Spomenuta tri vozila, MUP-a je isknjižio iz svoje knjigovodstvene evidencije, koja će za svoje vlastite potrebe dalje koristiti ova škola – rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko – posavske.

Ravnatelj škole Luka Mladinović, zahvalio se Ministarstvu unutarnjih poslova na donaciji, te je prilikom primopredaje vozila, zahvalnicu uručio načelniku Policijske uprave brodsko-posavske Antunu Valiću.

Ravnatelj je pritom rekao da će rabljena vozila znatno unaprijediti praktičnu nastavu učenika i polaznika ove škole iz više segmenata (auto lakiranja, autolimarije, autoelektrike i auto mehatronike) uz poticanje učenja temeljenog na radu u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Učenici, budući majstori, auto mehaničar, mehantroničari, auto lakireri, autoelektričari odmah su se prihvatili posla na doniranim vozilima koja će im služiti za njihovu edukaciju.

Support Ukraine