Renault ima rješenja za nomadski život: Upoznajte potpuno novi Trafic SpaceNomad

2 years,7 months ago - 28 kolovoza 2021, tportal
Renault ima rješenja za nomadski život: Upoznajte potpuno novi Trafic SpaceNomad
Osim Trafic SpaceNomada Renault će svoju hipi-chic viziju kampera podijeliti sa svojim izložbenim automobilom Hippie Caviar Hotel, uz kultni kamper Estafette, kao i potpuno novi SpaceClass Escapade te Master Campervan

S novim Trafic SpaceNomadom, Renault predstavlja svestrani i udobni kamper na Salonu karavana u Düsseldorfu (od 27. kolovoza do 5. rujna), koji će zasad biti dostupan u samo 6 europskih zemalja od početka 2022. godine. Kamperski kombi s podiznim krovom dostupan je u dvije duljine, kao četvero i peterosjed i s velikim izborom motora od 110 do 170 KS, s ručnim i automatskim mjenjačem (za motore od 150 i 170 KS). Namještaj Trafic SpaceNomada uključuje čajnu kuhinju i dva kreveta, kao i vanjski tuš.

S Trafic SpaceNomadom, Renault reagira na stalni porast kampera i rekreacijskih vozila na tržištu Europe, koje je eksplodiralo zadnjih 10 godina. Trafic SpaceNomad, inspiriran novim Traficom kojeg smo nedavno imali priliku i sami isprobati, dizajnirao je francuski proizvođač kamp-kućica Pilote, proizvodi se u tvornici Renault u Sandouvilleu, a nakon uspješnog početka u Švicarskoj, od 2022. bit će lansirano i u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj i Francuskoj. Potpuno novi Trafic SpaceNomad prilagođava se različitim potrebama svojih kupaca u potrazi za slobodom bez ograničenja smještaja ili parkiranja.

Kamper kombi u ponudi u varijantama duljine L1 (5,0 metara) i L2 (5,4 metra) impresionira opsežnom opremom na relativno kompaktnom području. To uključuje veliki štednjak s dva plamenika s piezo paljenjem, u kombinaciji sa sudoperom s integriranom slavinom. Tu je i hladnjak od 49 litara i samostojeći stol za unutarnju ili vanjsku upotrebu.

Ukoliko to nije potrebno, može se spremiti u prtljažnik. Dobro osmišljen namještaj upotpunjuju dva kreveta za četiri odrasle osobe. Stražnja klupa se u samo nekoliko jednostavnih koraka može pretvoriti u udoban krevet dimenzija 130 x 185 cm. Drugi krevet dimenzija 120 x 200 cm nalazi se ispod podiznog krova. Vanjski tuš također doprinosi neovisnosti u pokretu.Zahvaljujući rotirajućim pojedinačnim sjedalima sprijeda, putnici se mogu okrenuti jedni prema drugima dok se odmaraju. Postoje dvije varijante opreme za odabir za stražnji dio Trafic SpaceNomada: verzije L1 dolaze s fiksnom klupom s dva sjedala, verzije L2 nude kliznu klupu s tri sjedala. Oprema uključuje i tendu u formatu 220 x 235 cm, kao i štednu i snažnu LED rasvjetu koja se sastoji od ukupno dvanaest svjetlosnih jedinica. Osim toga, uljna peć od 2000 W osigurava ugodnu sobnu klimu u dobro izoliranoj unutrašnjosti, čak i kad je vanjska temperatura niska.

Dizajn, prostor, sigurnost
Potpuno novi Trafic SpaceNomad otkriva novi, izražajniji vanjski dizajn: vodoravni poklopac motora i okomitu rešetku za veću snagu, potpuna LED prednja svjetla i ažurirani potpis C-oblika. Unutra, potpuno nova, redizajnirana nadzorna ploča nudi do 34 l prostora za pohranu u prednjem dijelu vozila i do 300 l straga. Dizajn je poboljšan kromiranim umetcima, dijamantno izrezanim kotačima i metalnim bojama (uključujući i novu Carmine Red crvenu). Za dodatni mir u vozilu, kombi nudi nove pomoći u vožnji, poput aktivnog kočenja u nuždi, upozorenja pri napuštanju trake, sustava za nadzor vozača i upozorenja na mrtvi kut.

Tehnologije koje kombiniraju nomadski način život i povezanost
Potpuno novi Trafic SpaceNomad ima ugrađene tehnologije kao što su 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir i indukcijski punjač. Sadrži najnoviji multimedijski sustav Renault EASY LINK s integriranom navigacijom te kompatibilnost Apple CarPlay i Android Auto za pametne telefone.

Hippie Caviar Hotel – Renaultov show-car
S nedavno predstavljenim izložbenim modelom Hippie Caviar, Renault također ponovno otkriva svijet kampera, uvodeći hipi-šik viziju inspiriranu šezdesetim godinama prošlog stoljeća. Dizajn show-car automobila uključuje krevet koji se proteže prema van kroz stražnji otvor, za ulazak u otvoreni krajolik, te krovnu terasu kako biste osjetili 'vjetrove slobode'.

Za doživljaj hotela s 5 zvjezdica razmatraju se planovi o uključivanju isporuke obroka dronovima na prednji dio krova, pa čak i vratarsku službu! Hippie Caviar Hotel će bit predstavljen uz kultni kamper Estafette iz 1977. godine.

Renault na tržištu kampera
Francuski je proizvođač je već 15 godina igrač na tržištu kampera, transformirajući svoja utility vozila Master i Trafic. Sajam automobila u Düsseldorfu nudi jedinstvenu priliku da otkrijete i ova dva modela:

Potpuno novi SpaceClass Escapade
Dizajnirano kao vozilo za razonodu, nudi do osam sjedala i bračni krevet (do 1,90 m dug) sa svojim kabriolet sjedalom. Sa uklonjivim stolom i dodatnim svjetlom za čitanje sa strane savršen je pratilac za bijeg bez stresa.

Master Campervan
Transformiran od strane proizvođača kamper vozila Rimor (grupa Trigano) i prodanog od strane Ahorna u Njemačkoj, nudi kamperski kombi 'potpune udobnosti' temeljen na verziji kabine s šasijom.

Support Ukraine