Renault predstavlja genR5, svoju prvu kolekciju NFT-ova

1 year,3 months ago - 14 prosinca 2022, tportal
Renault predstavlja genR5, svoju prvu kolekciju NFT-ova
Vlasnike nezamjenjivih tokena genR5 čeka jedinstveno i ekskluzivno iskustvo, kako u fizičkom tako i u virtualnom svijetu. Upravo će oni postati sponzori Give Me 5, društveno odgovornog projekta marke čiji je cilj doprijeti do mlađih generacija

Renault najavljuje ulazak na tržište nezamjenjivih tokena (NFT ili Non-Fungible Token) kao digitalnih potvrda o vlasništvu. Riječ je o jedinstvenim identifikatorima koje nije moguće kopirati, zamijeniti ili podijeliti na više dijelova. Ti se identifikatori bilježe na blockchainu i služe kao potvrda o autentičnosti i vlasništvu. Osim toga, dolaze u različitim oblicima: kao slika, videozapis, zvučni zapis i slično.

Renaultova prva kolekcija nezamjenjivih tokena nadahnuta Renaultom 5, genR5, u prodaju stiže 15. prosinca ove godine. Prvi je to projekt kojim marka odaje počast stvaranju kultnog modela 70-ih. Svoju kreativnost iskazala je kroz generativnu umjetnost i stvaranje 1972 jedinstvena nezamjenjiva tokena (1972. je godina kada je Renault 5 stavljen na tržište).

Svaki od 1972 nezamjenjiva tokena raspoloživa za prodaju koncipiran je kao 9-sekundni video o Renaultu 5, popraćen ekskluzivnom naslovnicom, dinamičnim osvjetljenjem i zvučnim efektima.

Kolekciju genR5 nadahnule su četiri kultne izvedbe modela Renault 5

Kolekcija sadržava:

  • 100 NFT-ova električnog Renaulta 5, u čast 100 revolucionarnih električnih automobila proizvedenih od 1972. do 1974.
  • 160 NFT-ova Renault 5 Turbo koji simboliziraju 160 KS snažan motor ovog kompakta i sportski duh marke Renault
  • 450 NFT-ova Renault 5 Le Car Van koji simboliziraju broj primjeraka ovog ograničenog modela koji je proizveden u francuskoj i dizajniran za američko tržište
  • 1262 NFT-a Renault 5 TL, simbola revolucije u segmentu gradskih automobila

Svaki NFT bit će nasumično dodijeljen i vidljiv tek nakon kupnje, a kupcima će omogućiti pristup posebnim pogodnostima. Osobe koje prvi put kupuju NFT i plaćaju tradicionalnom valutom ili bankovnom karticom te stručnjaci za internet treće generacije koji plaćaju kriptovalutom moći će si priuštiti NFT-ove iz ove kolekcije po istoj pristupačnoj cijeni.

Na platformi R3NLT možete pratiti vijesti o prodaji ili se prijaviti kako biste primali važne obavijesti o kupnji NFT-ova genR5. Renault će o svim pogodnostima redovno izvještavati preko vlastitih korisničkih profila na platformama Discord (R3NLT Discord) i Twitter (Renault_NFT).

Vlasnici NFT-ova genR5 moći će sudjelovati u stvaranju kolekcionarskih proizvoda The Originals koji će zatim biti dostupni u ekskluzivnoj ograničenoj kolekciji. Osim toga, vlasnici će primati i obavijesti o novitetima iz budućih kolekcija.

'Pridruživanje zajednici R3NLT jednako je sklapanju posebnog odnosa s markom koja stvara nova iskustva za sve entuzijaste, a kolekcija NFT-ova posvećenih Renaultu 5 savršena je prilika za takvo što!' Arnaud Belloni, direktor marketinga marke na globalnoj razini.

genR5, unkluzivni pristup u okviru društveno odgovornog projekta Give Me 5
Svi vlasnici nezamjenjivih tokena genR5 automatski postaju sponzori projekta Give Me Five, budući da će 50 posto prihoda od prodaje NFT-ova biti uloženo u financiranje inicijativa za informiranje javnosti. Give Me 5 je društveno odgovorni projekt marke Renault, prvenstveno namijenjen obnovi teniskih terena za mlade u radničkim četvrtima.

Renault je u okviru te inicijative ove godine obnovio tri teniska terena u Marseilleu, Lyonu i Grignyju.

Renault predstavlja R3NLT, platformu temeljenu na internetu treće generacije
Puštanjem u prodaju svoje prve kolekcije NFT-ova i s ciljem da započne dugoročni projekt, Renault je pokrenuo vlastitu platformu R3NLT, dostupnu na ovoj poveznici.

Platforma bi oko projekta trebala okupiti veliku zajednicu entuzijasta, kako pravih majstora za web 3.0. tako i potpunih početnika.

Ova sigurna platforma jedina je na kojoj će se nuditi nezamjenjivi tokeni marke Renault, a služit će i za stvaranje posebnog odnosa s markom. Platforma će omogućiti korisnicima da na siguran način pristupe svojim novčanicima te će se razvijati u skladu s budućim lansiranjima.

Na toj platformi, temeljenoj na internetu treće generacije, kupce Renaultovih NFT-ova čekaju jedinstvena iskustva: događanja organizirana u partnerstvu s Renaultom; ekskluzivne testne vožnje; susreti s dizajnerima marke; pretpregled izložbi; privatni obilasci mjesta koja dotad nisu bila otvorena za javnost.

Support Ukraine