Saznali smo cijene novog Renaulta Mégana E-TECH Electric: Narudžbe kreću od 1. veljače

2 years,3 months ago - 21 prosinca 2021, tportal
Saznali smo cijene novog Renaulta Mégana E-TECH Electric: Narudžbe kreću od 1. veljače
Renaut je objavio cijene za hrvatsko tržište koje se kreću od 1900 kn mjesečno za inačicu Equilibre s paketom baterija od 40 kWh i 96 kW (130 KS) snažnim e-motorom, dok početna maloprodajna cijena iznosi 265.900 kn

Renault otkriva cijene novog potpuno električnog Mégana E-TECH Electric za hrvatsko tržište. Ovaj potpuno novi električni model Renaulta je imao svoju svjetsku premijeru ujesen na IAA Mobility 2021 u Münchenu. Ova prinova u svijetu električnih automobila dio je ekosustava u kojem vozila, prema Renaultu, služe kao platforma za ugradnju najsuvremenije programske opreme i sustava povezivanja, zbog čega nude novi doživljaj vožnje.

Novom platformom CMF-EV Mégane E-TECH Electric spaja iznimno prostranu unutrašnjost s dinamičnim voznim osobinama, koje duguje izravnom, ali preciznom upravljanju.

Novi Mégane E-TECH Electric kupcima nudi uravnotežene i optimizirane performanse po prihvatljivoj cijeni. Različite inačice zadovoljit će većinu potreba kupaca, bilo da je riječ o svakodnevnim vožnjama ili duljim putovanjima (izleti vikendom ili putovanja na godišnji odmor).

Novi senzualno-tehnološki dizajn
Zajedno s markom mijenja se i njezin dizajnerski izričaj koji sve snažnije poprima obilježja tehnološkog dizajna. Novi dizajn zadržava sve senzualne elemente dizajna zaslužne za uspjeh aktualnog modela te ih spaja s tehnološkim detaljima (stražnja mikro-optička LED svjetla, zaslon OpenR) i drugim obilježjima nadahnutima naprednim dizajnom i naprednom tehnologijom (zračni otvori, laserski ugravirani detalji na bočnim zaštitnim letvicama).

Moćne, rekordne dimenzije
Produljen međuosovinski razmak (2,70 m za ukupnu duljinu od 4,21 m) i kraći prevjes (za koji je zaslužna modularna platforma CMF-EV) dizajnerima su omogućili razvoj kompakta savršeno uravnoteženih proporcija. Baterija ovog modela tanja je no ikad (samo 110 mm!) kako bi dizajneri mogli istovremeno poboljšati vanjske proporcije, povećati prostor u unutrašnjosti i smanjiti težište automobila. Sve to čini vožnju još zabavnijom i uzbudljivijom!

Naposljetku, novi Mégane E-TECH Electric nudi kompaktan dizajn visine od 1,50 m, dok istovremeno nagovještava obilje prostora u unutrašnjosti.

Motor nove generacije
Motor koji pokreće posve novi Mégane E-TECH Electric potpuno je nov. Razvila ga je Alijansa, a upotrebljavat će ga različiti partneri uz vrlo malo ili nimalo preinaka. Proizvodi se u dvije tvornice: u Japanu za potrebe Nissana i u francuskoj tvornici u Cléonu za potrebe Renaulta.

Električno pobuđeni sinkroni motor, kako ga još nazivaju, Renault Grupa i Alijansa kontinuirano upotrebljavaju već deset godina, a to će činiti i u budućnosti. Razvija veću snagu od motora koji upotrebljavaju permanentne magnete i za njegovu se proizvodnju ne koriste rijetki zemni metali, čime se smanjuje njegov utjecaj na okoliš i troškovi masovne proizvodnje.

Zahvaljujući optimiziranom dizajnu, motor je kompaktan i teži tek 145 kg (uključujući spojku). To ga čini 10 posto lakšim od motora koji pokreće ZOE, unatoč tome što razvija veću snagu i veći okretni moment. Mégane E-TECH Electric pokretat će sljedeći motori: 96 kW (130 KS) i 250 Nm te 160 kW (220 KS) i 300 Nm okretnog momenta.

Pruža užitak vožnje električnog automobila, kao što je trenutačno dostupno dinamično i uglađeno ubrzanje bez trzaja. Posve novi Mégane E-TECH Electric od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 7,4 s.

Poznate i cijene
Renaut je objavio cijene za hrvatsko tržište koje se kreću od 1900 kn mjesečno za inačicu Equilibre s paketom baterija od 40 kWh i 96 kW (130 KS) snažnim e-motorom, dok početna maloprodajna cijena iznosi 265.900 kn.

Inačica Techno je opremljena paketom baterija kapaciteta od 60 kWh i 160 kW (220 KS) snažnim snažnim e-motorom, dok mu početna maloprodajna cijena iznosi 327.200 kn. Treba napomenuti i to da maloprodajna cijena ne uključuje trošak pripreme vozila, a uključuju PDV i PPMV.

Uvijek ažuran
Povezivost je važan dio iskustva u Méganu E-Tech Electric. Da bi automobil uvijek bio ažuran, kupci besplatno dobivaju 5-godišnji podatkovni paket za sustav OpenR Link, namijenjen ažuriranju ugrađene programske opreme preko interneta (FOTA).

Mégane E-Tech Electric dolazi s jamstvom na dvije godine (uz 24-satnu pomoć na cesti, sedam dana u tjednu) i 8 godina jamstva (ili do 160.000 km) na bateriju. Službeni početak narudžbi na hrvatskom tržištu se očekuje 1. veljače 2022.

Support Ukraine