Stigla najiščekivanija aplikacija: Odsad svoje mjesto na trajektu možete rezervirati on line

4 years,10 months ago - 24 svibnja 2019, Vecernji list
Stigla najiščekivanija aplikacija: Odsad svoje mjesto na trajektu možete rezervirati on line
Sad imate priliku putovati bez razmišljanja o silnim gužvama u trajektnim pristaništima jer Jadrolinija ima novu, besplatnu aplikaciju s kojom možete kupiti kartu on line, vidjeti red plovidbe i provjeriti stanje na cestama

Hrvati, pa gdje ste ih vi skrivali?, pitale su se britanske dnevne novine Guardian, koje su napravile listu deset najljepših malih hrvatskih otoka. Na prvom je mjestu Lopud. Taj je otočić od Dubrovnika udaljen sat vremena, a do njega možete doći Jadrolinijinim trajektom. Otok Lopud je prema nekim arheološkim nalazima naseljen već tisućama godinama. Na otoku su pronađeni mnogi ostaci starogrčkih, rimskih i slavenskih građevina i ruševina. Na mjestu današnje kule Španjola nađeni su ulomci keramike ilirskih građana. Na Lopudu postoje 24 crkve, a Franjevci i Dominikanci sagradili su tamo svoje samostane. Panoramski pogledi pružaju se na planine i duboko plavo more te elafitski arhipelag sve do kopna. Na ovom otoku nema automobila, na njemu živi 220 stanovnika, i velik je nešto manje od pet km2. Na popisu su još Susak, mali jedinstveni otočić sa 150 stanovnika, koji je cijeli pjeskovit i na njemu nema cesta već samo mekanih staza, a ime je dobio od grčkog naziva za origano. Do Suska možete doći Jadrolinijinim trajektom, a vožnja traje tri sata. Na popisu su još Sveti Nikola, Silba, Veliki Brijun, Kornat, Šolta, Sveti Klement, Biševo i Proizd.

Ako poželite posjetiti neki od najljepših, nerazvikanih hrvatskih otoka, ove ćete godine po prvi put imati priliku putovati Jadrolinijinim trajektima i to bez čekanja u nepreglednim kolonama u pristaništima i to uz pomoć nove besplatne mobilne Jadrolinije aplikacije. S tom aplikacijom možete kupiti kartu on line, kao i vidjeti red plovidbe i provjeriti stanje na cestama. Pronađite aplikaciju na platformama App store i Google play i besplatno je preuzmite.

Nakon što ste je skinuli, možete izraditi profil, za koji ćete napisati ime i prezime, adresu, telefon i e-mail. Vaš profil pamtit će putne karte, a ako imate i otočnu iskaznicu za popuste i ona će biti pohranjena na vašem profilu. Uz aktualno stanje u prometu, uz aplikaciju možete doznati i sve aktualnosti kao što su online noviteti kod plaćanja karata za trajekte i katamarane, ali i vijesti vezane uz zapošljavanje u Jadrolinijinu timu.

Rezervacija karata za vozila za određeno vrijeme polaska uvedena je na državnim trajektnim linijama Makarska - Sumartin, Split – Vis, Split - Rogač i Trogir – Drvenik Veli – Drvenik Mali, te na linijama Zadar - Mali Lošinj, Zadar - Ist, Zadar – Brbinj, Zadar - Bršanj, Šibenik - Žirje i Valbiska - Lopar. Time putna karta ujedno postaje rezervacija za mjesto na trajektu i garantira polazak u željeno vrijeme. Za ljetni period, Jadrolinija savjetuje da putnu kartu kupite ranije kako biste bili sigurni da ćete putovati upravo tada kada želite, a u luku je potrebno doći sat vremena prije polaska trajekta. Dolaskom u luku, lučki redari osigurat će nesmetani ulazak na trajekt sukladno putnoj karti odnosno rezervaciji.

Support Ukraine