U Dugopolju poginuo splitski glazbenik i instruktor jahanja

4 years,1 month ago - 4 ožujka 2020, 24sata
U Dugopolju poginuo splitski glazbenik i instruktor jahanja
U teškoj prometnoj nesreći u ponedjeljak navečer poginuo je pjevač benda Smile Igor Nešić. Vijest o njegovoj smrti podijelili su kolege glazbenici...

U Dugopolju oko 45 minuta iza ponoći, u teškoj prometnoj nesreći preminuo je Igor Nešić (29), poznati konjički trener iz Splita i pjevač benda Smile. U nesreći je i dvoje ljudi teško ozlijeđeno. Prevezli su ih u KBC Split.

Poginuli muškarac član je splitskog benda Smile. Osim što je bio glazbenik, Nešić je bio i instruktor jahanja.

- Sinoć nas je tragično napustio naš dragi i dobri kolega, pjevač benda Smile Igor Nešić. Instruktor jahanja i istinski zaljubljenik u konje. Dragi naš kolega sad pjevaj i galopiraj beskrajnim nebeskim stazama i počivao u miru božjem. Obitelji iskrena sućut. Dragi kolege glazbenici i svi mi koji smo stalno po noći na putu pazite kako vozite, polako i oprezno. RIP - objavili su njegovi kolege glazbenici na svojoj Facebook stranici.

- Da, nažalost. Ja sam prijateljica obitelj. Jutros su policajci došli roditeljima na vrata - rekla nam je obiteljska prijateljica Nešićevih.

U strašnom frontalnom sudaru dva automobila do kojeg je došlo u srijedu oko 00,40 sati u Dugopolju, poginuo je 29-godišnji Igor Nešić, dok su vozač i putnik iz drugog vozila teško ozlijeđeni. Tragedija se dogodila u Ulici Domovinskog rata u Dugopolju, kod skretanja za Konzumov distributivni centar, kada je Volkswagen Passat, koji se kretao iz smjera Koprivna u smjeru Dugopolja, prešao u suprotni trak i ravno udario u Suzuki Vitaru kojom je upravljao Nešić.

U Volkswagenu su se nalazili I.K. (32) te M.P. (35), no još nije utvrđeno tko je od njih dvojice upravljao Passatom. Mlađi muškarac je u kritičnom stanju prebačen u splitsku bolnicu, dok je 35-godišnjak u teškom stanju, ali srećom izvan životne opasnosti. Očevid je tijekom noći obavila prometna policija te zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Žarko Štrbac, a bio je nazočan i Stanko Smodlaka, sudski vještak kojem je naloženo prometno-tehničko vještačenje.

Kada ga napravi bit će poznati odgovori na pitanja zašto su momci iz Volkswagena prešli u suprotni trak i koliko je točno bila brzina kojom su vozili... Sudeći po posljedicama, kršu i lomu koji je ostao na automobilima, činjenici da su se nakon sudara zaustavili stotinjak metara jedan od drugog, vjerojatno je bila znatno viša od dozvoljenih 50 km/h.

Support Ukraine