Pogledajte početak obnove rotora: Na mukama i biciklisti!

5 years,8 months ago - 9 kolovoza 2018, Vecernji list
Pogledajte početak obnove rotora: Na mukama i biciklisti!
Kao jedna od stvari koja će najviše smetati Zagrepčane koji će se ubuduće voziti autobusom (u oba smjera klima nije radila), pokazalo se zatvaranje središnjeg dijela rotora gdje se inače odvijao tramvajski promet

Grad Zagreb krenuo je u rješavanje jedne od najvećih urbanističkih zadaća u novijoj povijesti.

Prometno srce glavnog grada, remetinečki rotor idućih 18-20 mjeseci bit će gradilište. Na području od Muzeja Suvremene Umjetnosti do Savskog gaja građane će ubuduće, umjesto tramvaja 14 i 7, prevoziti autobusna linija 607.

Materijal potreban za rad već se polako dovozio pored rotora, iskopane su rupe gdje će se izmijeniti kanalizacijske cijevi, prenose se šipke i pjesak, a radnici na velikim vrućinama povlače prve poteze uz uzimanje zasluženog odmora svakog sata kako bi se uz vodu i hranu primirili od visokih temperatura.

Kao jedna od stvari koja će najviše smetati Zagrepčane koji će se ubuduće voziti autobusom (u oba smjera klima nije radila), pokazalo se zatvaranje središnjeg dijela rotora gdje se inače odvijao tramvajski promet.

Ljudi su tamo znali šetati, voziti bicikl ili izvesti svoje kućne ljubimce. Od danas će to narednih godinu i pol dana moći zaboraviti. Rekonstrukcija rotora zahvatila je i širi prostor oko rotora pa se tim prostorom nije lako kretati, a ogradama su blokirani i putevi za pješake i bicikliste.

Support Ukraine