Zatvaranje rotora: Ovo su karte koje će vam pomoći da se snađete

5 years,4 months ago - 17 prosinca 2018, Vecernji list
Zatvaranje rotora: Ovo su karte koje će vam pomoći da se snađete
Svi strepe od gužvi koje će nas dočekati početkom novog radnog tjedna

Unedjelju u 9 sati ujutro zatvara se promet na zagrebačkom rotoru. Sto tisuća automobila, kombija i kamiona te 19 autobusnih linija koji voze preko najvećeg kružnog toka u Zagrebu morat će na alternativne pravce do sredine 2020. godine.

rad Zagreb je objavio detaljnije informacije o regulaciji prometa. Više o tome možete saznati OVDJE. Na svojim stranicama HAK je objavio interaktivne karte koje će vam također biti od velike pomoći. Pogledajte karte nove regulacije prometa koje će vam pomoći da se snađete

Što se tiče vozila, osim automobila, kombija i vozila ZET-a te onih Čistoće, pristupnim se cestama nitko drugi neće kretati. Vrijedit će ograničenje od pet tona, što u prijevodu znači da će kamioni, ali i autobusi koji inače s autoceste dolaze na Jadransku aveniju, morati na čvorove Jankomir, Buzin ili Kosnica.

U lokalnom prometu najgore će svakako biti stanovnicima kvartova oko samog rotora, odnosno Savskom gaju, Trokutu, Trnskom i Kajzerici, u kojoj je posebna regulacija od srpnja i takva će i ostati.

Što se tiče pak pristupnih cesta koje će spajati Jadransku aveniju s Jadranskim mostom i Avenijom Dubrovnik, one bi, više-manje, trebale funkcionirati protočno jer su planirana po dva traka sa zapada na istok i s istoka na zapad.

Po njima će voziti i ZET-ovi autobusi, točnije 19 linija koje inače prometuju rotorom, uključujući izvanrednu 607 koja zamjenjuje tramvaje 7 i 14. Budući da se neće ići direktno na rotor, putovanje će se produljiti kako autobusima tako i autima, a očekuju se gužve i diljem grada jer će se dio vozila preusmjeriti na ostale prometnice da bi izbjegli rotor. Iz Grada su najavili pojačanu kontrolu policije i prometnih redara, a pozvali su i na poseban oprez, posebice prvih tjedana nove regulacije.

Rekonstrukcija remetinečkog rotora najveći je trenutačni projekt metropole, koji će stajati 300 milijuna kuna.

Support Ukraine