Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?

4 years,5 months ago - 29 listopada 2019, 24sata
Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?
Kako RTL doznaje, Josip Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a

Zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog zaustavio je presretač je u mjestu Briševo kod Zadra, doznaje RTL.

Kako piše RTL, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna.

Zbog cijelog slučaja protiv policijskog službenika može ići i obavezni disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. Ćeliću se, navodi RTL, ništa od toga nije dogodilo.

- Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - presretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana - odgovorili su iz Policijske uprave zadarske RTL-u.

Tko je Josip Ćelić?

U službenoj biografiji piše kako je bivši specijalac, višestruki odlikovani zapovjednik, koji je završio Prometni fakultet i Visoku policijsku školu te je vodio i prometnu jedinicu Kobre.

U rujnu 2017. godine bio je imenovan šefom karlovačkog MUP-a. U kolovozu prošle godine imenovan je zamjenikom ravnatelja MUP-a.

Bio je i svjedok suđenju u Haagu u slučaju ratnih zločina koje su nakon Oluje, po navodima haškog tužiteljstva, počinile hrvatske snage u Gruborima.

Ćelić je poznat i kao prijatelj Tomislava Karamarka i Josipa Klemma, a šira javnost ga je upoznala oko kupovine luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša.

Još i prije toga novinari su nabrojali da Ćelić ili njegova supruga posjeduju i penthouse u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dvokatnicu u karlovačkom naselju Švarča, još dva stana u Zagrebu.

U Sesvetama te kuću na Viru. Prema napisima medija ima 12 nekretnina, a bližnji su ga branili kako ima imućne roditelje.

Support Ukraine