Vozača kod Koprivnice kaznili s 24.000 kn! Ostao i bez dozvole

3 godina ago - 8 kolovoza 2019, 24sata
Vozača kod Koprivnice kaznili s 24.000 kn! Ostao i bez dozvole
U subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveli su 50 – godišnjeg vozača koji je u 0.10 sati u Koprivnici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,69 promila

Koprivnička policija u utorak je objavila kako su počeli primjenjivati nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Drastične kazne dobila su protekloga vikenda tri vozača, inače ponavljača prekršaja na cestama.

Tako su u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli 20 – godišnjeg vozača koji je u petak, 2. kolovoza, na cesti – Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Također, u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli su i 50 – godišnjeg vozača koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

U nedjelju, 4. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli su još i 21 – godišnjeg vozača koji je u subotu, 3. kolovoza, u 23.20 sati, u Virju u Novigradskoj ulici vozio pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Visoke kazne i u Požegi, tamo su dvojica vozača kažnjena sa 16.000 i 10.000 kuna.

- U ponedjeljak 5. kolovoza 2019., oko 12.20 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat" požeških registarskih oznaka, nakon što mu je utvrđena brzina kretanja koja je za 31 km/h veća od dopuštene nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici, koji su ga nakon toga slijedili i zaustavili te utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,23 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također u ponedjeljak, oko 19.10 sati na cesti Ovčare-Vetovo, sustavom za mjerenje brzine ugrađenim u tzv. vozilo „Presretač", 29-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen" njemačkih nacionalnih oznaka izmjerena je brzina kretanja od 151 km/h, što je za 61 km/h više od dopuštenog. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 7 negativnih prekršajnih bodova.

Slovenac s 2,32 promila prošao kroz crveno
U nedjelju oko 4 sata na raskrižju ulice Riva i ulice Sv. Ivana u Puli, policija je zaustavila su BMW, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 27-godišnji Slovenac. On je na raskrižju prošao automobilom dok je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.

Vozač je alkotestiran, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.32 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, zadržali su ga u posebnim prostorijama policijske postaje, te mu je određena kazna u iznosu 12.700 kn, određeni su mu troškovi postupka od 500 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Hrvatske i to u trajanju od tri mjeseca.

Support Ukraine