Peugeot je dotjerao i 5008, veliki SUV dobio novo lice i još moderniji interijer

3 years,6 months ago - 6 rujna 2020, JutarnjiList
Peugeot je dotjerao i 5008, veliki SUV dobio novo lice i još moderniji interijer
Dizajneri su slijedili ista pravila kao i kod osvježenog modela 3008, a dolazak na tržište očekujemo krajem godine

Nakon što je prije samo dva dana javnosti predstavljen osvježeni 3008, u Peugeotu su danas odlučili objaviti i prve slike te detalje redizajnirane verzije većeg brata - modela 5008. Pritom su dizajneri koristili istu formulu kao i kod 3008-ice. Naime, na prednjem dijelu nalazi se izduženija maska, dok LED svjetla imaju drugačiji oblik te su spojena sa maskom. Uz to, očekivano su dobila i "kljove" koje sada krase cijelu gamu od modela 208 do 5008.

Stražnji kraj je nešto odmjereniji, pa će oni oštrijeg oka primijetiti nešto drugačiji svjetlosni snop LED svjetala. Kupcima se nudi i niz novih boja eksterijera uključujući i Celebes plavu u kojoj je automobil i predstavljen.

Promjena ima i u interijeru. Tako je ispred vozača sada ugrađen najnoviji 12,3-inčni i-Cockpit sa različitim prikazima, dok središnjim dijelom dominira novi 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Kupcima će se nuditi i nove kombinacije boja i materijala u unutrašnjosti.

Očekivano, 5008 je dobio i dodatne sustave sigurnosti u skladu sa trendovima na tržištu, a posebno treba istaknuti "Night Vision" sustav koji je debitirao prekjučer u modelu 3008. 

Što se tiče motorizacije, u ponudi su 1,2-litreni i 1,6-litreni benzinci te 1,5-litreni i 2,0-litreni dizelaši. Dolazak na tržište očekuje se krajem godine, a tada će biti poznato i više detalja vezanih uz cijenu.

Support Ukraine