Japanski automobili su najkvalitetniji, a korejski imaju najjeftinije popravke

6 years,4 months ago - 12 prosinca 2017, IndexHR
Japanski automobili su najkvalitetniji, a korejski imaju najjeftinije popravke
ISTRAŽIVANJE provedeno na oko 4,2 milijuna vozila pokazalo je da se najmanje kvare japanski automobili.

Točnije, radi se o Vehicle Health Index Make & Model Reliability Rankings studiji koja nastoji utvrditi učestalost aktivacije signalne Check Engine lampice i prosječne cijene popravka kvara koji je njenom aktivacijom signaliziran. Situacije u kojima se ove lampice same od sebe upale (i ugase) nisu obuhvaćene studijom ili se u Americi možda ne događaju.

CarMD je objavio kako je studija provedena na 4,2 milijuna vozila proizvedenih od 1996. do 2017. godine, a u razdoblju od 1. listopada 2016. do 30. rujna ove godine. Check Engine lampice najmanje se pale na automobilima iz Acure, Honde i Toyote.

Među njima je najpouzdaniji model upravo Honda Civic, a slijede ju dvije Toyote, Corolla i Camry. Top 5 zaključuju Mercedes i Mitsubishi.

Ako se lampica ipak upali i kvar mora otkloniti, najviše razloga za zadovoljstvo mogu imati vlasnici korejskih vozila. Tako će vlasnici Hyundaija popravak platiti i ove godine najmanje, prosječno 306 USD, a odmah zatim slijede Mazda i Kia.

Gledano po modelima najbolji od najboljih je Mazda5 s prosječnom cijenom popravka od svega 109,30 dolara. Na drugom mjestu je Kia Forte sa 150 dolara, a slijedi ju Chevrolet Traverse sa 152,60 dolara.

Support Ukraine