Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje!

6 years,2 months ago - 31 prosinca 2017, Auto Start
Ne prekidajte skijanje i odmor, vozilo možete registrirati bilo gdje!
Dosad je datum registracije vozila predstavljao problem u planiranju putovanja, odlazaka na godišnji odmor, stvarao mnoge probleme i troškove, od prvoga radnog dana 2018. to pripada prošlosti

Tehnički pregled i registracija vozila, odnosno produljenje valjanosti prometne dozvole, od početka 2018. moći će se obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na cijelome području Hrvatske. Dosad se tehnički pregled mogao obaviti bilo gdje, ali ne i registracija vozila, moralo se to obaviti na području prijavljena prebivališta ili boravišta, odnosno popunjenu prometnu dozvolu je trebalo ovjeriti u policijskoj upravi prema adresi prebivališta vlasnika vozila.

Zatekne li vas obveza tehničkoga pregleda i registracije vozila, odnosno produljenja važnosti prometne dozvole, na plaži, godišnjem odmoru ili skijanju naprimjer, uživanciju više ne morate prekidati, putovati doma i nizati troškove.

To je omogućila izmijenjena zakonska odredba koja kaže da se isključivo u stanicama za tehnički pregled vozila mogu obavljati određeni poslovi u vezi s registracijom vozila, primjerice registracija – ovjera prometne dozvole, kao i produženje registracije vozila – ovjera produženja važenja prometne dozvole, odnosno odjava vozila.

Dakle – vlasnicima vozila koji to žele omogućava se i registracija novoga vozila i promjena registarskih pločica u stanici za tehnički pregled vozila koja se nalazi izvan registracijskoga područja u kojemu vlasnik ili korisnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište. No i u tome slučaju dobit će registarske pločice s oznakom registracijskoga područja u kojem ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište. Jedino što treba učiniti je nekoliko dana ranije najaviti se stanici za tehnički pregled vozila kako bi ona naručila takve registarske pločice.

Support Ukraine